Kapten Sabeltand

Av i i Recensioner, 2 Mer

Kapten Sabeltand

Nu är det dags att ge sig ut på ett riktigt sjörövaräventyr! I grunden ligger den tecknade filmen om Kapten Sabeltand och under spelets gång får vi se avsnitt ur filmen som för spelet vidare.

Spelet börjar med en tecknad snutt ur filmen där Kapten Sabeltand bordar ett skepp, nu får mässpojken Spinky (som är den figur vi är hela spelet igenom) hoppa ombord på det bordade skeppet och leta efter guld och skatter.

Under denna del förklaras hur vi hoppar, går etc. med Spinky. När vi har löst uppgiften på båten så har vi med oss en bit av en skattkarta. Nu börjar den riktiga jakten på Röde Ruperts skatt! Spinky letar även efter guldmynt för att få ihop en så stor rikedom att han kan göra Kapten Sabeltand nöjd och få bli en riktig sjörövare.

Spelet har tre olika nivåer. Den lätta tyckte min sjuåring var jätterolig och precis lagom knepig. De två svårare nivåerna lägger om spelordningen och blir då betydligt knepigare – bra gjort!

Vår skattkarta är i fyra delar och det gäller att hitta delarna så spelet kan fortsätta. Vi möter läskiga riddare i slott, skelett som vaktar skatter, busiga apor som vill leka eller en gorilla (en boss) som kastar kokosnötter, krabbor som nyps. Ja, listan kan göras lång på hinder som skall överlistas. Grafiken i spelet tycker jag är bra. Det känns som om det vore helt okej att vara på denna söderhavsö och få hjälp av stora havssköldpaddor!

Spelet är spännande och roande samt innehåller lite knep och knåp. Ett spel för en regnig sommarlovsdag. Risken finns att barnen vill se den tecknade filmen, men den risken är lätt att ta.

Kasta loss och ge er ut på spännande äventyr med riktiga sjörövare!!! Vi ger spelet en åtta. Vad som gör att det inte blir en fullträff är att det hade gått att göra den svåraste nivån ännu svårare genom att låta spelaren få sköta allt hoppande och springandet själv utan någon som helst hjälp. Jag som vuxen tycker att det är lite mycket gående, springande hit och dit men det kan vara att jag har liten bråttom genom spelet.

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi