Kingston HyperX Cloud II

Av i i Recensioner, 6 Mer

Kingston HyperX Cloud II

Kingston utökar sin gamingserie HyperX med ett nytt headset som inte bara är snyggt utan även välljudande och komfortabelt.

Mitt första intryck när jag stod med en ouppackad Kingston HyperX Cloud II framför mig var oj så tungt. Jag har sällan skådat en mer bastant förpackning till ett headset. Förpackningen väger nästan ett kilo – mer än dubbelt så mycket som headsetet med tillbehör.

Cloud II är designmässigt en riktig fullträff. Det headset jag testade var vitt med rosa detaljer – otroligt snyggt. Det är en djärv färgsättning som antagligen framförallt riktar sig till kvinnliga gamers. Cloud II finns även i två alternativa färgsättningar. En är svart med grå detaljer och den är ganska trist enligt mig. Den andra är, precis som den rosa versionen, riktigt snygg. Den är svart med röda detaljer.

Materialvalet är delvis plast, aluminium för bygeln samt konstläder för kuddarna mot öronen och runt aluminiumkärnan på byglarna. Att det är konstläder direkt mot huden gör lurarna lite varma, men å andra sidan gör det headsetet lättare att rengöra. Cloud II har stora kupor vilket gör att öronen får gott om plats. Dessutom sitter headsetet lagom hårt an mot huvudet vilket gör Cloud II sköna att använda även under längre spelsessioner. En hyfsat låg vikt är givetvis även det en fördel.

När jag tittade på specifikationerna för headsetet slogs jag av två saker – det ganska breda frekvensomfånget och den ganska stora högtalarelementet (53 mm). Det är inte alla headset klarar ner till 15 Hz. De flesta människor kan bara höra mellan 20 och 20 000 Hz. Därför kan de extra hertzen i basen tyckas onödiga. Men, du kan fortfarande känna basen under 20 Hz och basgången är ju viktig för många gamers.

Jag blev imponerad av ljudkvaliteten. Cloud II levererar mycket ljud för pengarna. Basen är bra, även om den kanske kunde haft lite mer tryck i sig. Här hade det varit bra med en mjukvara som boostade basen via exempelvis en equalizer, men det finns tyvärr ingen mjukvara alls där man kan justera ljudet. Mellanregistret är det heller inget att säga om utan det är bra. Däremot tycker jag att diskanten är lite svag. Det märks inte mycket i spel, men det märks på exempelvis cymbaler när man spelar musik.

Cloud II kan användas till de flesta ljudkällor tack vare att headsetet har såväl USB-anslutning som vanlig 3,5 mm audioplug. Anslutningen av headsetet till datorn via USB gick mycket smidigt. Drivrutinerna installerades automatiskt. På sladden sitter ett litet externt ljudkort som även har några knappar. Det finns ett virtuellt 7.1-ljud som fungerar hyfsat. Det är bättre än många andra headset med virtuellt surround jag testat, men eftersom det är virtuellt så kommer det inte upp i samma nivå som riktigt surroundljud.

Dosan har även försetts med volymkontroller för såväl mikrofon som ljud. Dessutom finns en skjutknapp för att stänga av micken. Denna knapp är lite trög vilket gör det svårt att snabbt stänga av micken. Slutligen finns en klämma på dosan så att du kan fästa den på dina kläder.

Mikrofonen har en inbyggd brusreducering och förstärkning av tal. Den fungerar mycket bra och talet blir tydligt även i bullriga miljöer. Micken är avtagbar och under transport kan den förvaras i ett extrafack i den medföljande vadderade påsen.

Om du letar efter ett headset som kostar en liten bit under tusenlappen så är HyperX Cloud II från Kingston definitivt ett mycket bra val. Det är välljudande, bekvämt och snyggt. Betyget stannar på en mycket stark åtta på gränsen till en nia.

Specifications Headset

Transducer type: dynamic Ø 53 mm with neodynium magnets
Operating principle: closed
Frequency response: 15 Hz–25,000 Hz
Nominal impedance: 60 Ω per system
Nominal SPL: 98 ± 3dB
T.H.D.: < 2%
Power handling capacity: 150 mW
Sound coupling to the ear: circumaural
Ambient noise attenuation: approx. 20 dBa
Headband pressure: 5 N
Weight: 320 g
Weight with microphone and cable: 350 g
Cable length and type: 1 m + 2 m extension
Connection: single mini stereo jack plug (3.5 mm)

Microphone

Transducer type: condenser (back electret)
Operating principle: pressure gradient
Polar pattern: cardioid
Power supply: AB powering
Supply voltage: 2 V
Current consumption: max 0.5 mA
Nominal impedance: ≤ 2.2 kΩ
Open circuit voltage: at f = 1 kHz: 20 mV / Pa
Frequency response: 50–18,000 Hz
THD: 2 % at f = 1 kHz
Max. SPL: 105 dB SPL (THD ≤ 1.0 % at 1 KHz)
Microphone output: -39 ± 3 dB
Length mic boom: 150 mm (include gooseneck)
Capsule diameter: Ø 6
Connection: single mini stereo jack plug (3.5 mm)

Det Bra

  • Bra ljud
  • Komforten
  • Snygga
  • Bra mikrofon

Det Dåliga

  • Lite svag diskant
  • Skyddspåsen håller inte så hög kvalitet
  • Ingen mjukvara för att justera ljudet
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi