Kingston HyperX CloudX Gaming Headset till Xbox One

Av i i Recensioner, 4 Mer

Kingston HyperX CloudX Gaming Headset till Xbox One

HyperX är Kingstons varumärke för gamingprodukter. CloudX är deras senaste headset till Xbox One.

Jag brukar normalt inte kommentera förpackningar. Nu ska jag emellertid göra ett undantag. Lådan till headsetet är nämligen relativt stor. En grön rand förkunnar att headsetet är avsett för Xbox One, men du kan lika gärna använda det till datorn, en annan konsol eller surfplattan. I kartongen finns ett hårt fodral väl inpackat i ett klart överdrivet tjockt lager skumplast. Snacka om att headsetet är väl paketerat.

Fodralet innehåller headsetet med tillhörande sladdar och mikrofon. Jag är verkligen imponerad av att man skickat med ett hårt fodral av denna kvalitet. Riktigt praktiskt och det skyddar mycket bra. I fodralet finns även ett par extra kåpor mot öronen. De är mjuka av ett tygaktigt material istället för de något plastiga som sitter på headsetet från början. Det är bra att Kingston valt att skicka med två kåpor, då kan man själv välja vilket material som passar bäst.

CloudX är mycket lik sin föregångare Cloud II. I grunden är de båda headseten nästan identiska. De största skillnaderna är tydligare Xbox One-kompatibilitet, det hårda fodralet och att CloudX inte kopplas till datorn via USB utan via normala 3,5 mm audiokontakter. Det innebär också att CloudX är ett renodlat stereoheadset. Det finns alltså inget virtuellt surroundljud.

Med undantag för färg och sladd är CloudX utseendemässigt identiskt med Cloud II. Headsetet är svart med aluminiumdetaljer. Det sitter mycket skönt mot huvudet vilket gör att man kan spela under längre sessioner utan problem. Headset är lätt att justera med en skjutbar bygel över huvudet. Denna är vadderad på ett behagligt sätt. Kåporna dämpar omgivningens ljud ganska bra, men där har jag en del att önska. Mikrofonen är löstagbar, men den plugg som finns på headsetet när mikrofonen inte anslutits sitter löst. Det innebär att sannolikheten att man kommer att tappa bort den är hög. Det gör dock inte så mycket då pluggen inte har någon funktionell betydelse, bara utseendemässig.

Det finns en enkel fjärrkontroll på kabeln där man reglerar ljud och stänger av micken. Tyvärr inger denna kontroll inget högkvalitativt intryck utan är headsetets svagaste punkt. Kabeln är 1,3 m lång och till detta finns en PC-kabel om 2 m som försetts med separata kontakter för mick och hörlurar.

Du som tänker använda CloudX till din Xbox One bör tänka på en sak. Konsolens kontroller har ingen 3,5 mm audiokontakt. Du behöver en ljudadapter för att ansluta headsetet. Om du har Elite-kontrollen så fungerar dock headsetet direkt utan adapter.

CloudX levererar bra ljud för pengarna. Jag kan inte skilja CloudX från stereoljudet hos Cloud II utan de låter helt identiska. Den svagaste punkten är konstigt nog basen. Högtalarelementet är ju ganska stort – 53 mm – och med tanke på det tycker jag gott att det kunde ha varit lite mer tyngd i basen. Den är emellertid såpass bra att man får tillräckligt tryck i exempelvis explosioner. Diskanten är ganska bra, men i musik låter inte cymbaler så distinkta och välljudande som jag förväntat mig. Diskanten tycker jag dock inte är lika viktig för spel som för musik.

Mikrofonen håller också bra kvalitet. Den kan justeras helt fritt och kan därmed placeras precis som man vill. Brusreduceringen fungerar bra och bakgrundsljud dämpas på ett bra sätt vilket gör att den bör fungera alldeles utmärkt vid LAN-partyn även om det blir lite högljutt.

Cloud II är ett mycket bra headset och fick en åtta i betyg av mig. CloudX håller precis samma höga ljudkvalitet fast man har tagit bort surroundljudet i datorn. I gengäld medföljer ett hårt fodral. HyperX CloudX är definitivt ett mycket bra val. Det är välljudande, bekvämt och snyggt.

Specifikationer

Headphones

Driver: Dynamic, 53 mm with neodymium magnets
Type: Circumaural, Closed back
Frequency Response: 15Hz–25,000 Hz
Impedance: 60 Ω
Sound pressure level: 98 dBSPL/mW at 1 kHz
T.H.D.: < 2%
Input power: Rated 150 mW, Maximum 300 mW
Weight: 309 g
Weight w/ mic: 322 g
Cable length and type: Headset (1.3 m) + PC extension cable (2 m)
Connection: Headset – 3.5 mm plug (4 pole) + PC extension cable – 3.5 mm stereo and mic plugs

Microphone

Element: Electret condenser microphone
Polar pattern: Uni-directional, Noise-canceling
Frequency Response: 50 Hz-18,000 Hz
Sensitivity: -39 dBV (0 dB=1 V/Pa,1 kHz)

Det Bra

  • Välljudande
  • Bra fodral
  • Komfortabla
  • Bra mikrofon
  • Två kåpor

Det Dåliga

  • Fjärrkontrollen är plastig
  • Kunde gärna dämpa omgivande ljud bättre
  • Inget surroundljud i datorn
  • Lätt att tappa bort ploppen till mikrofoningången
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi