Kirby: Power Paintbrush

Av i i Recensioner, 2 Mer

Kirby: Power Paintbrush

Pekskärmen på Nintendo DS inbjuder till lekfullt spelande. Nintendo släpper nu ett spel, med den hjältemodiga bollen Kirby, som verkligen utnyttjar pekpinnens potentialer.

I Kirby: Power Paintbrush använder du inte de traditionella spelkontrollerna. Istället är det pekpinnen som gäller. Kirby är en rosa boll som rullar genom en plattformsvärld fylld med hinder och fiender. Tack vare den tryckkänsliga skärmen är Kirby: Power Paintbrush långt ifrån ett traditionellt plattformsspel.

Utan din hjälp med att rita linjer i regnbågens alla färger står sig Kirby slätt. Fiender besegrar Kirby genom att rulla över dom, men först ska du göra fienden orörlig genom att peka på den. Rullar Kirby åt fel håll ritar du en linje framför honom så vänder han. Genom att klicka på den bollformade hjälten ökar farten.

Linjerna är alltså till för att styra Kirby. Att ändra riktning är bara en del. Andra är att bygga broar eller rulltrappor. De sistnämnda transporterar Kirby upp mot en annan platå. De regnbågsfärgade linjerna är inte bara användbara i luften utan även under vattenytan.

Kirby har också en förmåga att kopiera fiendens förmågor. Exempelvis finns hjulformade varelser som du kan utnyttja. Rulla över en sådan och du blir själv ett hjul. Ett annat exempel är Spark där Kirby blir elektrisk, vilket kan användas mot fienden.

Hur fungerar då det här i praktiken? Jo, alldeles utmärkt. Ofta blir det sanslöst jäktigt att rita linjer, klicka på fiender med mera. Samtidigt är det väldigt roligt. Har man väl börjat spela är man fast. Det blir helt enkelt svårt att lägga ifrån sig konsolen.

Omdöme: Med Kirby: Power Paintbrush har Nintendo återigen visat varför dom valt två skärmar till sin DS. Kirby: Power Paintbrush är i hög grad nyskapande. Betyget blir en oerhört stark nia. Närmare en tia kan man knappast komma.

Det Bra

  • Det är fantastiskt roligt att hjälpa Kirby med hjälp av pekpinnen.
  • Ljudet är störtskönt…
  • …likaså grafiken.

Det Dåliga

  • Varför ska jag leta negativa saker i ett så här bra spel?
9

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi