Kontrolfreek Thumbsticks

Av i i Recensioner, 4 Mer

Kontrolfreek Thumbsticks

Bättre kontroll. Förbättrat grepp. Högre noggrannhet. Det utlovas med Kontrolfreeks thumbsticks. Vi har testat.

Kontrolfreek Thumbsticks är förlängningar som fästs på handkontrollens styrspakar. Det finns ett flertal modeller. De flesta passar Playstation 4 och Xbox One, men det finns även modeller till Nintendo Switch. Det finns ett flertal modeller med olika höjd – höga, låga och medelhöjd – och olika greppyta. Jag har testat två modeller – Atomic och FPS Freek Galaxy.

FPS Freek Galaxy har två spakar av olika höjd. Den vänstra är av medelhöjd (8,3 mm) medan den högra är hög (10,6 mm). Ju högre spaken är desto större blir det maximala utslaget på spaken. Det gör att man kan styra spaken noggrannare vilket innebär bättre precision. Detta till viss del på bekostnad av manövreringen av spaken. Långa spakar är bra i FPS-spel där siktet är viktigt. Precis som Xbox One- och Playstation 4-kontrollerna är FPS Freek Galaxy konkava på ovansidan – det finns alltså en grop som ger extra grepp. Det gillar jag eftersom det ger en skön känsla.

FPS Freek Galaxy finns till Playstation 4, Xbox One och Nintendo Switch.

Atomic har i motsatts till FPS Freek Galaxy en konvex ovansida. Den buktar alltså utåt. Ytan gav ingen skön känsla, men det är som så mycket annat en smaksak. Spakarna är av medelhöjd (7,8 – 8,3 mm).

Atomic finns till Playstation 4 och Xbox One.

Samtliga modeller finns på tillverkarens hemsida där det också finns en guide till vilken modell som passar dig. Där finns bra information om modellernas egenskaper något som saknas på förpackningen. Det är synd eftersom det kan bli svårt att välja rätt thumbstick i affären.

Jag gillade FPS Freek Galaxy. De ger mycket bra grepp och tack vare den långa styrspaken blev det betydligt enklare att sikta även om manövreringen blev något sämre. Det kändes också optimalt med en medelhög sticka på vänster sida. Jag gillade dock inte Atomic. Det beror helt och hållet på att greppytan inte var speciellt skön.

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi