Kung Fu Panda

Av i i Recensioner, 2 Mer

Kung Fu Panda

Pandor är lugna, fridfulla djur som aldrig någonsin skulle kunna slåss. Vänta, stämmer det? Po är en lite lat panda som plötsligt förväxlas med en legendarisk kung fu-krigare. Nu väntar allt annat än lugn. Tillsammans med sin mentor, Shifu, måste Po lära sig kung funs hemligheter innan han slutligen ställs inför Tai Lung och hans allierade som utgör ett allvarligt hot mot Fredens Dal. Kung Fu Panda baseras på Dreamworks animerade film.

Hela stridssystemet Kung Fu Panda utförs med pekpinnen och utvecklarna har med det lyckats skapa en bra och kul fighting. Fightingsystemet är i grunden mycket enkelt. Man drar helt enkelt stylusen åt det håll man vill attackera.

När man spelar är man van vid att attacker, rörelser och dylikt utförs omedelbart. Vicarious Visions har tydligen en helt annan åsikt om hur det ska gå till. Spelet fryser nämligen så fort man påbörjar en rörelse med pekpinnen. Sedan kan man i lugn och ro rikta in attacken innan man slutligen släpper stylusen från skärmen. Då först fortsätter spelet och attacken utförs. Mysko till en början, men det funkade ganska bra när jag väl vant mig. Men, när jag tänker efter så hade jag nog föredragit ”hederliga” rörelser utan att skärmen fryses.

Styrkorset används också (är du vänsterhänt kan du använda knapparna till höger istället) för att förflytta sig, krypa ihop till en boll och för att hoppa. Tyvärr funkar hoppandet bara sådär. Man utför hopp genom att klicka uppåt på styrkorset. Ett klick till och man dubbelhoppar. Men tyvärr blir det lätt att man missar avsatser och dylikt.

Trots att kontrollen i grunden är väldigt enkel så finns en del variationsmöjligheter i form av olika combos. Det gäller att använda rätt attack vid rätt tillfälle. Ett exempel är fiender med sköldar där man först måste använda en speciell attack för att krossa skölden innan man kan bekämpa fienden. Ett annat exempel är att man kan grabba tag i motståndare kasta dom på sina fiender.

Ett flytta saker eller kasta fiender behövs också för att lösa en del av de problem man ställs inför. Det finns en hel del olika omkopplare och vissa kräver att man grabbar tag i en fiende och kastar denne på brytaren. Att förvandla Po till en boll krävs ibland för att ta sig igenom trånga passager eller få lite extra fart för att komma över lite bredare hål.

Själva bandesignen är däremot lite av en besvikelse. Du rör dig i en helt linjär värld med väldigt få hemligheter. Ta dig från punkt A till punkt B och röj upp bland fienden och lös lite problem. Det är allt. När du är klar så öppnas en dörr till nästa bit av kartan. Lite fantasilöst må jag säga. Det hade verkligen inte skadat med upplåsbara rum och fler prylar att samla.

Kung Fu Panda är definitivt inte en i raden av dåliga licensspel. Nej, spelet bjuder på en hel del skön gaming trots en torr bandesign. Med en bra (undantaget att hoppa) stylus-baserad kontroll är det roligt att vara en tjock panda. Dessutom är spelet ganska snyggt och ljudet är fullt okej.

Det Bra

  • Fightingen med stylusen
  • Po är läcker
  • Snygga animationer

Det Dåliga

  • Torr bandesign
  • Att hoppa
  • Spelet fryses under tiden man för stylusen över skärmen
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi