LaCie Carte Orange 8 GB USB-minne

Av i i Recensioner, 2 Mer

LaCie Carte Orange 8 GB USB-minne

Bärbara USB-minnen blir allt vanligare. Nu sätter LaCie ribban högt med ett kreditkortsstort minne på hela 8 GB.

Det är inte alltid man kan ta med sig den bärbara datorn, eller så har man ingen, men behöver ändå ta med sig data. Ett USB-minne är då ett mycket praktiskt alternativ då de är lätta att använda och inte tar speciellt stor plats.

På senare tid har ett antal USB-minnen om 4 GB dykt upp på marknaden. LaCie sätter ribban än högre. Deras värsting rymmer hela 8 GB. Lillebror rymmer hälften så mycket data, 4 GB. Även om LaCies USB-minnen är stora invändigt är dom inte större än ett kreditkort på utsidan. Minnena är 6 mm tjocka, vilket för den som är intresserad motsvarar 5-6 kreditkort på hög.

Att använda USB-minnet är väldigt enkelt. Inga drivrutiner krävs, utan det är bara att ansluta minnet till en ledig USB 2.0-port (USB 1.1 fungerar också). Överföringen av data går sedan relativt fort. USB 2.0 medger en överföringshastighet på upp till 480 Mbit/s och LaCies USB-minne klarar att upprätthålla 9 MB/s. På min dator överfördes 7,2 GB data, bestående av några tusen filer (MP3, Word-dokument, bilder mm), på knappt 16 minuter. Det ger en överföringshastighet på 7,6 MB/s.

Trots att LaCies USB-minnen har mycket stor minneskapacitet är dom i högsta grad prisvärda. I dagsläget får du ge 1 095:- för 4 GB och 1 495:- för 8 GB. Vid en prisjämförelse på PriceRunner var kostnaden per megabyte (0,17 kr för det större minnet och 0,25 kr för det mindre) betydligt lägre än för konkurrerande USB-minnen (0,31 kr eller mer).

Omdöme: LaCie Carte Orange USB-minne är ett mycket intressant alternativ för den som behöver bära med sig stora mängder data. Minnet tar inte speciellt stor plats, är lättanvänt samt mycket kostnadseffektivt.

Det Bra

  • Ganska litet.
  • Lättanvänt.
  • Lågt pris.

Det Dåliga

  • Nej, inga nämnvärda förutom att minnet inte är någon direkt skönhet.
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi