Lego Star Wars II: The Original Trilogy

Av i i Recensioner, 2 Mer

Lego Star Wars II: The Original Trilogy

Att göra Lego-spel av Star Warsfilmerna har visat sig vara ett riktigt lyckokast. Nu får du ett Lego Star Wars-spel som kompis när du reser.

När jag testade Xbox-versionen av Lego Star Wars II: The Original Trilogy blev jag positivt överraskad. Jag blev sugen på att spela på bussen, tåget ja var som helst. När PSP-versionen så landat i min brevlåda blev jag definitivt inte besviken. Lego Star Wars II var lika bra som förväntat.

Lego Star Wars II bygger på de tre första filmerna i Star Wars-serien, vilka också kallas episod IV-VI. Här har karaktärer, fordon och mycket annat förvandlats till Lego. Lucas Arts har lyckats skapa ett spel som passar många åldersgrupper. Trots sin till ytan barnaktiga betoning så passar spelet lika bra till en 18- som en 12-åring.

Spelet är uppbyggt kring två grundstenar – dels action och dels problemlösning. I actionbiten får du besök av ganska många fiender som inget hellre vill än se dig död. Lyckas dom med det så blir dom nog förvånade när dom upptäcker att du sekunden senare har återuppstått. Du kan alltså aldrig dö, vilket är superbra. Däremot tappar du en del av dina surt förvärvade Legopengar. Variationen av fiender är ganska stor. Att fälla en stor AT-AT känns exempelvis skönt.

Problemlösardelen kan ibland bli ganska klurig. Ibland behövs någon typ av fordon, låda eller annat. På vissa ställen kan det finnas en hög Legobitar som sätts ihop med en enkel knapptryckning.

På vissa ställen kan du inte använda den figur du använder för tillfället. Du kan exempelvis behöva R2-D2 eller C-3PO. Då gäller det att leta reda på dom och sedan byta till rätt karaktär. Att byta gubbe är mycket enkelt. Eftersom R2-D2 och C-3PO har begränsade möjligheter att ta sig fram så måste du lösa det bekymret också. På andra ställen krävs att du använder kraften, och, som du säkert vet, är det enbart jedikrigare som kan använda den.

Som slutkläm måste jag berömma utvecklarna av Lego Star Wars II: The Original Trilogy för att de lyckats utveckla ett så charmfullt och lekfullt spel ur Star Wars-världen. För er som inte spelat igenom någon av konsolvarianterna så vill jag gladeligen rekommendera Lego Star Wars II: The Original Trilogy som en kompis under resan.

Det Bra

  • Charmigt
  • Lekfullt
  • Lagom svårt
  • Man dör aldrig

Det Dåliga

  • Kameran
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi