Lego Star Wars II: The Original Trilogy

Av i i Recensioner, 2 Mer

Lego Star Wars II: The Original Trilogy

Just nu ligger Lego Star Wars II: The Original Trilogy högt upp på försäljningslistorna. Förväntningarna är höga då det första spelet fick bra betyg i pressen. Förändringarna i del två är inte speciellt stora. En nyhet är närstriderna. Sen är det givetvis en helt ny handling då detta spel täcker episod IV till VI, alltså de tre första filmerna.

Allt i spelet är uppbyggt med stor charm. Du slåss mot en mängd karaktärer ur filmerna. Du får exempelvis flyga och använda vajrar som snubbeltråd på de gigantiska robotarna AT-AT. Givetvis är spelet helt fritt från blod. Istället flyger legobitarna åt alla håll när en motståndare dör. Stundtals blir det ganska hett om öronen med ett stort antal fiender.

I spelet finns mängder av problem att lösa. Ganska ofta stöter man på guppande högar av legoklossar. Genom att hålla in B-knappen bygger din karaktär då legomodeller, såsom fordon, boxar med mera.

Det finns gott om spakar att dra i och olika typer av aktiveringspaneler. Dessa paneler kan bara aktiveras av en viss typ av figurer, exempelvis R2-D2 eller C-3PO. Därför måste man under spelets gång byta mellan olika karaktärer. Exempelvis är det bara jedikrigarna som kan använda Kraften.

När man har klarat en bana låses, förutom nästa bana, ett frispelsläge upp. Det innebär att man kan välja olika figurer att spela med. Eftersom olika figurer har olika egenskaper så är det ett måste att spela igenom banorna minst två-tre gånger för att kunna hitta alla samlargrejer som finns. Det är inte direkt min grej, men det förlänger speltiden rejält för den yngre publiken.

Genom spelets gång kan du fritt välja vilken episod (IV – VI) du vill spela. Inom varje episod måste du sedan spela banorna i ordning.

Med tanke på hur charmigt Lego Star Wars II är så är det synd att det finns vissa, påtagliga, svagheter. Kameran är exempelvis stundtals bångstyrig och kan hamna bakom diverse grejer. Det finns även buggar. På ett ställe skulle jag skjuta sönder två generatorer. Den ena gick sönder direkt, men den andra gick inte att skjuta sönder. När jag sedan startat om spelet funkade det alldeles utmärkt.

Lego Star Wars II: The Original Trilogy är ett bra barnspel som håller länge. Spelet är lagom svårt, och det blir aldrig game over. När man dör tappar man istället en del av de legobitar man samlat ihop. Sedan återuppstår man. Charmigt värre! Även om Lego Star Wars II i första hand är ett barnspel så kan man roas långt upp i åldrarna. Roligast är spelet när två spelare samarbetar

Det Bra

  • Charmigt
  • Lagom svårt
  • Man dör aldrig
  • Lång speltid om man ska hitta alla samlargrejer
  • Två spelare kan samarbeta

Det Dåliga

  • En del buggar
  • Kameran
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi