Lego Star Wars: The Complete Saga

Av i i Recensioner, 3 Mer

Lego Star Wars: The Complete Saga

The Complete Saga är en sammanslagning av de två tidigare Lego Star Wars-spelen. Därtill har lagts lite extra innehåll. Spelet följer de sex filmernas handling. Du behöver dock inte spela i kronologisk ordning, utan de sex episoderna finns tillgängliga för spel från start. Handlingen är givetvis relativt summarisk, vilket är naturligt eftersom allt inte kan få plats i ett spel. Trots det har utvecklarna lyckats sammanfatta filmerna på ett alldeles utmärkt sätt och tolkningen av filmerna är verkligen av högsta klass.

Precis som i filmens värld kryllar det av olika hjältar, alla med olika egenskaper. När du spelar med någon av sagans jedi-krigare får du givetvis tillgång till ”the force” som ger dig en mängd möjligheter. Förutom att slänga iväg fiender används den flitigt för att bygga diverse legoföremål, såsom trappor med mera för att komma vidare i spelet.

Nu är du inte begränsad till att spela med jedi-krigare. Det finns ett stort antal andra figurer som har olika egenskaper. R2D2 kan exempelvis låsa upp olika lås. Genom spelets gång måste du därför ständigt växla mellan de olika figurerna. Eftersom du inte har tillgång till samtliga figurer från start krävs att du spelar om banorna med nya figurer om du vill samla allt smågodis i spelet. Ett exempel är att en viss del av en bana är låst och kräver att du spelar som en bounty hunter.

Det finns en del små nyheter i The Complete Saga. Bland annat har ”the force” blivit förbättrad och det finns en del nya karaktärer och banor. Precis som i de tidigare spelen finns möjligheten för två personer att på ett mycket enkelt sätt samarbeta och spela tillsammans. I The Complete Saga har det dessutom tillkommit ett spelläge där två spelare kan samarbeta över internet.

Lego Star Wars: The Complete Saga ger i hög grad valuta för pengarna för dig som inte spelat de två tidigare spelen. Jag tycker emellertid inte att nyheterna i The Complete Saga är tillräckliga för att motivera ett köp om du spelat dessa två spel. Lego Star Wars är ett underbart spel på många sätt. Det är välgjort och med en skön humor. Det är riktig spelglädje för såväl gammal som ung. Det finns inte mycket att gnälla över. Möjligtvis kan luttrade gamers tycka att spelet är för enkelt.

Det Bra

  • Skön miljö
  • Passar gammal som ung
  • Härlig spelkänsla
  • Valuta för pengarna

Det Dåliga

  • Nyheterna är inte tillräckligt stora för att motivera ett köp för dig som har de tidigare spelen
  • Är kanske i lättaste laget för härdade spelare
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi