Lenovo Smart Display

Av i i Recensioner, 3 Mer

Lenovo Smart Display

Styr ditt hem med en central styrenhet som dessutom bland annat kan visa video och läsa upp dagens nyheter.

För drygt två månader sedan testade jag Google Nest Hub. Det är en produkt som på många sätt liknar Lenovo Smart Display men då Lenovo Smart Display är nästan dubbelt så dyr som Google Nest Hub så är en direkt jämförelse inte helt rättvis. Det är dock frestande att göra en sådan.

Den mest uppenbara skillnaden mellan produkterna är skärmens och högtalarens storlek. Google Nest Hub har en 7″ skärm medan den version av Lenovo Smart Display testade hade en 10″ skärm. Produkten finns även i en version med 8″ skärm. Skillnaden mellan 7″ och 10″ är mycket stor.

Skärmen på Lenovo Smart Display är bra och man kan stå en bit vid sidan och ändå se vad som finns på skärmen. Tyvärr är användningsområdet på skärmen lite begränsat. Det fanns tillfällen då jag önskade att plattan fungerade lite mer som en surfplatta. Lite mer frihet åt webbläsaren vore exempelvis en önskan från min sida.

Skärmen används dock till en hel del. Det är inte bara röstsamtal utan skärmen är ett komplement till röstuppläsningen. Ett exempel är när man söker information. ”Hej Google, Vilka var Abba?” ger exempelvis en kort muntlig presentation över Abba. Vill man sedan få mer komplett information hänvisas man till Wikipedia. Här kommer Lenovo Smart Displays stora skärm väl till pass då det blir betydligt lättare att läsa på den än en 7″ skärm.

”Hej Google, var ligger Svalbard?” ger exempelvis en karta som resultat. Denna karta hämtas från Google Maps och man det går att interagera med kartan och på så sätt se mer vad som ligger runt omkring ögruppen.

w

Det går även bra med videosamtal, men då är man begränsad till Google Duo. Ingen Skype eller Facebook messenger här allstå

Andra bra användningsområden är att lyssna på musik och titta på videofilmer på Youtube. Det går till och med att strömma film och musik (exempelvis Netflix och C More) från mobilen via Chromecast. På så sätt kan Lenovo Smart Display fungera som en extra-TV i miniformat. Bra för köket exempelvis.

Tack vare en bra skärm och även ett starkt ljud passar Lenovo Smart Display bra som TV. Ljudet är bra, men i ärlighetens namn kan Lenovo Smart Display inte konkurrera med renodlade högtalare gällande exempelvis musik.

Just köket är en bra placering av Lenovo Smart Display. Det går nämligen på ett mycket enkelt sätt att få recept upplästa, via video eller i skriftlig form på Lenovo Smart Display.

Lenovo Smart Display bygger på Google Home för sammanlänkning av smarta produkter och Google Assistent för smart röstigenkänning. Det är en solid grund att stå på och mängden smarta produkter som stödjer Google Home ökar ständigt vilket gör att nyttan med en produkt av typen Lenovo Smart Display ständigt ökar.

Andra användningsområden för Lenovo Smart Display är bland annat kalender, lyssna på Spotify, titta på Viaplay, digital fotoram och väckarklocka.

Lenovo Smart Display kan användas såväl liggande som stående fast den är mycket begränsad stående. Det är nämligen enbart videosamtalet som utnyttjar den stående skärmen.

Är du rädd om ditt privatliv? Då känns det säkerligen skönt att veta att man kan stänga av såväl mikrofon som kamera. Fast om man stänger av mikrofonen försvinner givetvis vitsen med Lenovo Smart Display. Att kameran är avstängd går det inte ta miste på. Det förs nämligen ett rött skydd in framför linsen.

Lenovo Smart Display är ett kompetent och bra nav i ditt hem för att styra smarta funktioner. Produkten är välbyggd och håller bra kvalitet. Det finns inte mycket att klaga på. Den största bristen är egentligen att jag önskar en mer surfplatteliknande upplevelse av Lenovo Smart Display.

Det Bra

  • Bra skärm
  • Bra mikrofon
  • Stort användningsområde
  • Bra för recept, nyheter med mera
  • Chromecast

Det Dåliga

  • Mer surfplatteliknande upplevelse önskas
  • Ljudet för musik kunde ha varit bättre
  • Videosamtal begränsat till Google Duo
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi