Lexip Pu94 Gaming Mouse

Av i i Recensioner, 2 Mer

Lexip Pu94 Gaming Mouse

Lexip Pu94 Gaming Mouse är en innovativ spelmus med inbyggd joystick och tiltfunktion. Flipp eller flopp?

Lexip Pu94 Gaming Mouse ser i mångt och mycket ut som en standardmus med en inbyggd joystick. Musen ruvar dock på ytterligare en hemlighet. Den kan tiltas 360 grader. Dessa innovativa funktioner kommer säkert att dela gamers i två grupper – de som älskar den och de som fort lägger den åt sidan.

En sak ska alla som funderar på att köpa Pu94 tänka på – det tar tid att anpassa sig till de nya funktionerna. Själv har jag använt musen intensivt i en veckas tid och har ännu inte riktigt vant mig vid den.

Pu94 är en mellanstor mus. Den har ett bra grepp tack vare gummerade greppytor. Det första som slog mig när jag lade handen på musen var att de båda standardknapparna inte når ända fram till musens framkant. Det är säkert till för att man ska kunna trycka på framkanten när man tiltar framåt. Hur som helst får nog många spelare som använder handflategreppet ändra sin fattning något.

Musen har ett mushjul samt en knapp bakom hjulet som kan användas till att byta DPI. Den kan programmeras i fyra steg från 50 upp till 12 000 DPI. På tumsidan finns två knappar samt en joystick. Glidytorna på undersidan är ovanliga. Där finns sex sfäriska, keramiska fötter som gör att musen glider bra.

Så till nymodigheterna. Precis som för knapparna kan såväl joystick som tiltfunktion programmeras enskilt för varje spel. Här finns alltså i princip oändligt många profiler och inte bara fem som för flertalet möss.

Joysticken kan exempelvis ersätta WASD i skjutarspel och andra spel. På så sätt frigörs vänster hand till andra funktioner såsom att byta vapen. Även om joysticken är ganska bra så har jag svårt att se att många gamers kommer att överge WASD, men vi får se vad framtiden har att bjuda på. Själv gillade jag inte att använda joysticken trots att jag faktiskt föredrar konsolspelande framför datorspel. Jag hade svårt att vänja mig. Det tog tid att lära mig koordinera tumrörelserna med musens rörelser.

Jag gillade inte tiltfunktionen av flera anledningar. En var att jag gärna vill vila handen på musens bakdel. Det fick musen att tilta bakåt. En annan är att sidotilten är mycket trög. Dessa båda saker gjorde att jag fick ont i handleden. Lägg till detta att jag blev trött i tummen av joysticken. Besvären går kanske över efter en längre tids användande av musen. Kanske behöver jag ändra greppet? Eller också innebär det så pass dålig ergonomi att man riskerar skador? Jag vet inte utan det får tiden utvisa hur det blir bland gamers.

Pu94 använder lasersensorn ADNS-9800 som inte tillhör den övre prisklassen. Med tanke på att Pu94 kostar ungefär 1 500 kr hade jag gärna sett en bättre sensor som någon från Pixart. Jag upplevde dock att precisionen var helt okej när jag använde den som vanlig mus. När jag använde joystick eller tiltfunktion hade jag svårare att få perfekt precision, men det är en vanesak.

Det finns inbyggd ledbelysning i form av en rand nedtill samt loggan. Programmeringsmöjligheterna är begränsade. Man kan ha en färg, växla mellan två färger samt en regnbågseffekt. Lite dåligt med tanke på musens pris.

Det är svårt att ge ett slutomdöme av Lexip Pu94 Gaming Mouse. Den är så pass nydanande att jag är övertygad av att många kommer att älska den medan andra ångrar köpet. Personligen kommer jag inte att använda Pu94 mer. Jag har inte helt lyckats vänja mig efter en veckas intensivt användande. Istället har jag fått ont i handleden och en trött tumme.

Det Bra

  • Innovativ
  • Bra grepp
  • Snygg
  • Kan frigöra vänster hand från WASD

Det Dåliga

  • Tar tid att vänja sig
  • Jag fick ont i handleden och blev trött i tummen
  • Precisionen fick stryka något på foten av användandet joystick och tiltfunktion
5

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi