Life is Strange

Av i i Recensioner, 4 Mer

Life is Strange Episode 1

Life is Strange är ett episodbaserat spel där den första delen precis släppts. Här kommer du inte i närheten av de grabbiga skjutarspelen utan spelet skildrar en ung kvinnas mystiska krafter.

Life is Strange kommer kanske att ratas av vissa spelare. I den första episoden är det nämligen kvinnligheten som gäller. Huvudrollsinnehavaren Max är nämligen en känslig ung kvinna som studerar fotografi på high school. Mycket handlar om hennes tankar och problem. Men, det är inte enbart hennes liv som kommer i blickfånget utan här finns tjejer som ser ner på nördar som Max och en kompis som revolterar mot sin far.

Så här långt är allt bra. Spelet är lik en ungdomsfilm med fina gänget versus nördar. Max får tidigt en mystisk kraft – hon kan backa tiden. Denna bit är också bra gjord, men kunde ha använts lite flitigare. Tack vare sin nyvunna förmåga lyckas Max rädda livet på sin tidigare, som även kommande, vän. Genom att backa tiden kunde hon nämligen trycka igång brandlarmet innan vännen blev skjuten. Förmågan att backa tiden är mycket användbar och jag hoppas verkligen den används bättre i framtiden i olika problembaserade spelmoment.

Så till det som inte var lika bra i Life is Strange Episode 1. Tempot är mycket lågt och vissa problem är så tråkiga att lösa. Hur kul är det att leta runt i ett rum efter en CD-skiva? Eller efter rätt verktyg. Jag hoppas verkligen att tempot höjs i kommande delar och att de minst relevanta pusselmomenten byts ut mot lite mer spännande och roliga sådana istället.

Jag ser fram emot den andra delen med tillförsikt och förväntan blandat med oro. Jag hoppas verkligen att tempot höjs samt att tjejrelationerna och Max identitetsproblem utvecklas. Samtidigt längtar jag efter ett snabbare tempo och fasar för att det tillkommer fler långsamma spelmoment. Andra delen ska för övrigt släppas i mars.

Det Bra

  • Porträtten av tjejerna
  • En ung tjejs tankar och problem
  • Att backa tiden

Det Dåliga

  • Långsamt tempo
  • Ojämnt – vissa problem är trista
  • Fler pusselmoment med tidsmanipulering önskas
  • Läppsynkning
  • Ojämn grafik
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi