Lifx Tile

Av i i Recensioner, 3 Mer

Lifx Tile

Lifx Tile är färgglada kvadrater som dekorativt placeras på väggen.

Tile är kvadratiska, 20 x 20 cm stora plattor som är avsedda att placeras på väggen. Varje platta har 64 LED-lampor som lyser individuellt i 16 miljoner färger. Mitt kitt bestod av fem plattor som kopplas ihop med korta sladdar. Plattorna kan placeras antingen kant i kant eller max 26 cm ifrån varandra.

Jag provmonterade mitt Tile-kitt på golvet för att se hur det fungerade. Väl ihopkopplat fungerade plattorna inte tillsammans. Jag läste manualen än en gång, men där står mest om hur man monterar kittet på väggen. Felsökningen fick jag göra på Lifx supportsida. Det visade sig att den första plattan som ska vara närmast väggadaptern ska ha en grön prick på sig. Det står det ingenting om i manualen. Mycket dåligt.

Väl monterat korrekt fungerade plattorna mycket bra. Med den medföljande appen kan man programmera enskilda plattor med olika färg eller använda färdiga effekter. Morph är min favorit där plattorna skiftar i mängder av färger. Mycket effektfullt! Andra effekter inkluderar bland annat Fire, Flicker (blinkar likt ett stearinljus), Random och Spooky. Tyvärr saknar jag min favorit Move där färgerna flyttar sig längs, i mitt fall, en ljusslinga.

Plattorna monteras på väggen med tejpremsor. Jag hade gärna sett att det funnits en möjlighet att hänga plattorna i krokar, men det finns inte. Med krokar hade man enkelt kunnat ändra plattornas upphängning om man så vill.

Lifx fungerar bra tillsammans med Amazon Alexa. Man döper plattorna till ett namn, förslagsvis Tile, och kan därefter enkelt sätta på och stänga av belysningen. Tile fungerar även med Apple Homekit och Google Assistant fast dessa har jag inte kunnat prova.

Jag älskar Lifx Tile. Den största svagheten är den dåliga manualen och att det inte finns någon upphängningsanordning för krokar. För övrigt är Tile mycket effektfull och kommer med en väl genomtänkt app.

Det Bra

  • Mycket effektfullt
  • Bra app

Det Dåliga

  • Ingen upphängning för krokar
  • Dålig manual
  • Effekten Move saknas
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi