Lilla kycklingen

Av i i Recensioner, 3 Mer

Lilla kycklingen

Himlen faller ner! Det är Lilla kycklingens nödrop som inte tas på allvar. Du måste visa att alla har fel – rädda världen!

Lilla kycklingen är minst sagt liten. Ingen tycks ta honom på allvar. Därför är det givetvis ingen som tror på honom när han ser en bit av himlen ramla ner. Utstött och ynklig blir hans liv en plåga. När sedan ännu en bit av himlen ramlar ner börjar ett äventyr där Lilla kycklingen blir hjälten som ska rädda världen.

Med sig har han en brokig skara skolungdomar. Fisk på torra land är en något udda fisk vars bubblande språk är lite svårt att förstå, åtminstone för mig. Plutten den lille är den roligaste karaktären. Han är allt annat än en plutt, snarare en enorm ballong med ett grishuvud på toppen. Slutligen har vi Anki Dopping, den fula ankungen, som ger Lilla kycklingen mer eller mindre användbara råd.

Till en början spelar du som Lilla kycklingen. Senare får du även styra hans kompisar. Det ger spelet en hel del liv, och framför allt variation. På så sätt lär man känna kompisarna lite bättre och lär sig deras olika styrkor.

Förutom en hel del plattformsmoment finns även uppdrag som mer liknar minispel. Du får exempelvis spela baseball med Lilla kycklingen. Här måste jag emellertid erkänna att jag var tvungen att kalla in experthjälp – mina barn. Det gäller att trycka på rätt knapp enligt de bollar som dyker upp. Det går sanslöst fort, vilket gjorde att även mina barn fick stora problem.

Annars gillar barnen Lilla kycklingen skarpt. Dom har sett filmen och spelar nu gärna spelet för att hjälpa den sympatiske kycklingen rädda världen från undergång. Det finns totalt tre svårighetsgrader, vilket är mycket bra eftersom spelet då passar en bredare målgrupp. Trots detta är baseballspelet mycket svårt, varför det finns en risk att barnet fastnar.

Som helhet är Lilla kycklingen ett överraskande bra och angenämt spel. Jag tycker att spelet är så pass trevligt att det inte enbart kan spelas av barn utan även av vuxna som jag. Råbarkade actionspelare ska kanske titta på ett annat spel då mysighetsfaktorn är hög.

Det Bra

  • Variationsrikt
  • Tre svårighetsgrader
  • Svenska
  • Mysigt

Det Dåliga

  • Varierande svårighetsgrad genom spelet – baseball är exempelvis riktigt svårt
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi