Logitech Cordless Desktop MX3000 Laser

Av i i Recensioner, 2 Mer

Logitech Cordless Desktop MX3000 Laser

Ett trådlöst tangentbord med mus är mycket bekvämt. Logitechs nya desktop-paket innehåller bland annat en lasermus.

När jag packat upp tangentbordet slås jag av hur stilfullt det är. Tangentbordet har en grå kärna med en svart ram. Merparten av tangenterna är svarta, medan ett fåtal tangenter med specialfunktioner är silverfärgade. Formerna är mycket mjuka.

Numera är det vanligt med olika typer av tangenter med specialfunktioner. Ett mediecenter är nästan standard och finns givetvis även på detta tangentbord. Designmässigt är dessa knappar bland det snyggaste jag sett på ett tangentbord. Tangenternas silvriga färg och mjuka, böjda formgivning tilltalar mig.

Det finns något fler knappar i mediecentret än vad som är brukligt. Här finns, förutom standardfunktionerna, bland annat möjlighet till inspelning, att växla spellista och slumpmässig spelordning. Dessutom finns tre knappar där du kan lägga in egna funktioner.

Det finns även knappar för snabb åtkomst av katalogerna mina videoklipp, mina bilder och min musik. Till vänster finns bland annat ett hjul för att skrolla i dokument samt zoomningsmöjligheter.

Den trådlösa musen, MX 600, är en lillebror till MX 1000 Laser. Musen är något mindre än MX 1000 och designen något annorlunda. Personligen anser jag att MX 1000 är något skönare än MX 600, men jag vill påpeka att även MX 600 är riktigt skön att använda.

MX 600 har nya knappar med zoomningsfunktion, men jag föredrar knapparna på tangentbordet. En lasermus medger bättre upplösning än en optisk. MX 600 har en hyfsad precision, men den är inte perfekt, utan musrörelsen har en lätt hackighet, men det stör inte speciellt nämnvärt.

Omdöme: Logitechs designer har verkligen lyckats med att skapa ett tangentbord som har såväl elegans som god funktionalitet. Musen är skön att använda, men musrörelsen är något hackig. Som paket i helhet är MX 3000 Cordless Desktop väl värt att investera i.

Det Bra

  • Snygg design.
  • Mycket skönt tangentbord.
  • Bra placering av knappar på tangentbordet.

Det Dåliga

  • Musen har något hackig rörelse.
  • Ett fåtal av specialtangenterna har för hårt motstånd.
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi