Logitech G403 Prodigy Gaming Mouse

Av i i Recensioner, 3 Mer

Logitech G403 Prodigy Gaming Mouse

Logitechs nya gamingmus G403 kommer i två versioner, dels en trådad som jag testat och dels en trådlös.

Logitech G403 Prodigy är skapt för högerhänta och ligger bra i handen. Det är inte någon mus som utseendemässigt sticker ut speciellt mycket. Den är snarare ganska diskret svart med, numera näst intill obligatoriska, lysande detaljer. På G403 finns en relativt stor Logitech-logga i form av deras G. Loggan kan, precis som en rand mitt på mushjulet, programmeras i miljontals färger. Effekterna är inte helt imponerande men man kan få pulserande eller regnbågseffekt. Konstigt nog tyckte jag att det alltid fanns ett litet blåstick i ljuset. Ljuset kan dessutom synkroniseras med andra produkter från företaget.

logitech_g403_prodigy02Enkelheten gäller inte enbart designen utan faktiskt även antalet knappar – sex stycken närmare bestämt. Förutom de obligatoriska knapparna finns två tumknappar och en knapp bakom mushjulet. Det är allt. Fast, här är nog Logitech inne på rätt väg. Jag läste nyligen om en undersökning som visade att de flesta gamers bara använder ett fåtal knappar. Alltså är knappar utöver de som finns på G403 överflödiga för majoriteten spelare.

Tumknapparna känns inte hundraprocentigt välgjorda. De är lite sladdriga med ett något icke-distinkt klick. Inte speciellt mycket, men tillräckligt för att jag vill nämna det. De är dock bra placerade och lagom stora. Övriga knappar är desto bättre. De stora knapparna är exceptionellt sköna. Klickmotståndet är inte speciellt högt vilket är bra. Responsen är dessutom utomordentlig.

Funktionsmässigt tror jag att de flesta gamers kommer att bli nöjda med G403. Här finns inga överflödiga funktioner utan allt känns genomtänkt. En funktion som jag personligen emellertid finner överflödig är viktanpassningen. Någon sådan har jag nämligen aldrig haft nytta av. G403 har en 10 g vikt som kan tas bort. Det är antagligen till glädje för vissa medan andra gärna sett fler, och något mindre, vikter.

Den medföljande programvaran är mycket enkel att använda, men ändå avancerad. Med den styr man mycket av musens funktioner. Det går att spara inställningarna antingen i musen eller i datorn. Det första fallet är bra om du använder musen på olika datorer. Det andra innebär att du har möjlighet att programmera musen efter olika spel. Knapparna är programmerbara med olika funktioner och man kan exempelvis ha knappen bakom hjulet som Dlogitech_g403_prodigy06PI-switch.

Musens DPI kan ändras från 200 upp till 12 000. Det är ett imponerande spann. Personligen kan jag inte kontrollera en mus i så hög upplösning som 12 000 DPI. Muspekaren är emellertid mycket följsam med bra precision. Dessutom kan man ändra musens uppdateringsfrekvens från 125 till 1 000 Hz.

Hur är då G403 under en spelsession? Jo, jag är en person som använder en och sam
ma mus till olika spelgenrer samt till kontorsarbete. Jag gillar alltså en allroundmus. Här tycker jag att G403 funkar alldeles utmärkt. Den presterade strålande under spelsessionerna och även när jag skrev recensioner och gjorde annat mindre roligt kontorsarbete. Logitech G403 Prodigy är helt enkelt en välgjord mus med bra prestanda. Den största nackdelen är det höga priset. Det finns flera konkurrerande möss som är billigare.

SPECIFIKATIONER

Avläsning
Upplösning: 200–12 000 dpi
Max. acceleration: > 40 G
Max. hastighet: > 300 ips

Responstid
USB-dataformat: 16 bitar/axel
USB-responstid: 1 000 Hz (1 ms)
Mikroprocessor: 32-bitars ARM

Glidning
Dynamisk friktionskoefficient:* 0,10 μ (k)*
Statisk friktionskoefficient:* 0,15 µ (s)*
*Testad på träytor

Hållbarhet
Knappar (vänster/höger): 20 miljoner klick
Tassar: 250 kilometer

Typ av anslutning: USB
USB-protokoll: USB 2.0
DPI (min/max): 200–12 000
USB-responstid: 1 ms
Sensor: PMW3366
Indikatorlampor (LED): Ja, RGB
Knappar: 6
Övriga funktioner: Inbyggt minne, en löstagbar vikt

Fysiska specifikationer
Höjd: 124 mm
Bredd: 68 mm
Djup: 43 mm
Vikt: 87,3 g (endast mus) + 10 g (valfri tilläggsvikt)
Kabellängd (ström/laddning): 2,13 m

Systemkrav
Windows® 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7
USB-port
Internetanslutning för nedladdning av programvara (valfritt)

Det Bra

  • Bra respons
  • Enkel design
  • Skön att använda
  • Mjukvaran
  • Bra kvalitet

Det Dåliga

  • Högt pris i förhållande till konkurrenterna
  • Tumknapparna kunde ha varit något bättre
  • 12 000 DPI är oanvändbart för mig
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi