Lost Planet: Extreme Condition

Av i i Recensioner, 2 Mer

Lost Planet: Extreme Condition

Att bosätta en planet är inte det lättaste, speciellt inte om den är iskall och redan befolkad av stora monster och snöpirater.

Jordborna har nyss intagit en främmande planet och nu emigrerar människorna dit. Allt är dock inte frid och fröjd. En enorm varelse med ett stort grönt öga närmar sig dig och din trupp. Varelsen slukar din far och nu är du på jakt efter hämnd. Den nya planeten är definitivt inte gästvänlig.

Landskapet är isande med nästintill bottenlös kyla. Här och där finns dock underjordiska livsviktiga värmekällor. På planeten finns även flera nya livsformer, akrider, som människorna till en början inte hade vapen emot. Tack vare de underjordiska energikällorna kan numera jordborna bekämpa de främmande varelserna.

Där står du med endast fragment av ditt minne runt din fars död. Du beger dig ut på ett uppdrag. Plötsligt hörs ett muller och landskapet fylls av skrämmande varelser. Det är rivaliserande människor, snöpirater, på mech-robotar kallade VS. Som tur är finns en VS i den närliggande byggnaden. Du hoppar in i den, redo för fight mot motståndarens VS. Ljudet blir massivt när ni drabbar samman. Och det känns verkligen som om man är mitt inne i en strid.

Efter striden fortsätter du in i en hangar. Tyvärr kan du inte fortsätta med din mech utan fortsätter till fots. En akrid rullar mot dig med hög hastighet. Du lyckas hoppa undan och sänker sedan varelsen.

Att ”ha ihjäl” fienden kräver inget större taktiskt kunnande. Ofta räcker det med att hålla in avskjutarfingret och sikta på akridernas svaga punkter, vilket i för sig är lättare sagt än gjort. Varje akrid har en speciell svag punkt. Du får räkna med att spelet är intensivt och att du kan bli attackerad av flera varelser samtidigt. Stundtals finns lugnare partier där du kan ta igen dig. Tyvärr känns dessa partier ofta lite sega då de står i så stor kontrast med de riktigt intensiva partierna.

Ljudmässigt säger jag bara wow. Musiken är bland det mäktigaste jag hört. Den följer handlingen perfekt, lugn i lugna partier och adrenalinpumpande i actionscenerna. Det är även nästan som ljuv musik att använda ett maskingevär eller ett raketgevär. Men, vad sysslar Capcom med när det gäller dialogerna? Många repliker känns minst sagt töntiga.

Visuellt är Lost Planet: Extreme Condition en fröjd för ögat. Omgivningarna är snygga trots att det är snö under en stor del av spelet. Explosionerna är mycket snygga och de mänskliga snöpiraterna och akriderna är snygga och välanimerade.

Lost Planet: Extreme Condition är ett av de bättre spelen till Xbox 360 som kommit ut under den senaste tiden. Med sin intensitet är spelet en vinnare. Dessutom är spelet välgjort, Det märks att Capcom lagt ner stora resurser på spelet. Spelet är inte mycket för dig som söker taktiska strider utan här är det rakt på som gäller.

Det Bra

  • Intensiv action
  • Snyggt
  • Mycket välljudande

Det Dåliga

  • Dialogen
  • Det finns vissa partier som känns sega
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi