Lumines

Av i i Recensioner, 2 Mer

Lumines

Simpelt spelupplägg behöver inte betyda dåligt spel. Det har Tetris klart visat. Nu kommer en riktigt pulserande nyversion – Lumines.

Precis som i Tetris regnar klossar ned från ovan. Klossarna kommer i grupper om två gånger två klossar med en eller två färger. Det gäller att para ihop de olika färgerna genom att rotera kuben och släppa den på rätt ställe på planen. När fyra klossar av en och samma färg kommer i kontakt med varandra försvinner dom, eventuellt tillsammans med några intilliggande, likfärgade klossar.

Innan klossarna försvunnit hinner dock nästa uppsättning klossar komma, vilket ytterligare försvårar spelandet. För den som är snabb finns möjlighet att tänka tre klossuppsättningar i förväg, då dessa förhandsvisas på skärmen.

Lumines bygger väldigt mycket på integration av musik och grafik i spelet. Bakgrunderna och musiken passar nämligen mycket väl in i spelandet och bygger på så sätt upp en skön atmosfär. Under spelets gång kan man sedan vinna nya så kallade skins. De fungerar på samma sätt som skalen på exempelvis en mobiltelefon – de är utbytbara och därmed påverkas stämningen i spelet.

Musiken är också ett härligt kapitel. Den är komponerad av en japansk man som jag aldrig hört talas om. Musiken smälter dock in i spelet på ett fantastiskt sätt och bidrar till helhetsupplevelsen.

Det finns några olika spellägen. Bland annat ett läge där du får utmaningar att skapa olika mönster. Du kan också utmana antingen PSP:n eller en kompis i en duell.

Omdöme: Lumines är nog den skönaste Tetris-klon jag spelat. Sammanvävningen av spelande, musik och grafik ger en praktfull spelupplevelse. Precis som för andra Tetrisliknande spel, så tröttnar jag lite väl fort. Lumines är emellertid ett utmärkt spelval för er som gillar pusselspel.

Det Bra

  • Fantastisk sammanvävning av spelande, ljud och grafik.
  • Klurigt.
  • Flera spellägen.

Det Dåliga

  • Jag tröttnade väl fort.
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi