Madagaskar

Av i i Recensioner, 2 Mer

Madagaskar

Hoppa, rulla, sparka och ryt dig fram i spelet Madagaskar baserad på filmen med samma namn. De som tyckte om filmen kommer att älska spelet!

Spela som alla rollfigurerna Alex, Gloria, Melman, Marty och pingvinerna på elva olika banor av varierande svårighetsgrad. Man träffar även många andra av karaktärerna från filmen.

När man börjar spela så får man olika uppdrag att utföra som är konstruerade så att man skall lära sig de olika kontrollerna som krävs för att klara spelet, allt eftersom man spelar. Man får rikligt med utförliga instruktioner så att även de yngre barnen kan lära sig att spela utan större problem. På alla banor så finns det appengar gömda, som man skall samla in för att kunna köpa minispel i souveniraffären som man hittar i början av spelet. Minispelen kan man spela mot andra spelare till skillnad från huvudspelet, barnen hade mycket roligt när de möttes i t.ex. shuffleboard.

Alla banorna innehåller även många små mål som man kan lösa om man vill, vissa av målen måste man dock lösa för att komma vidare i spelet. Om man har hoppat över något mål som inte krävs för att fortsätta, kan man spela om alla banor och klara av dem senare.

Madagaskar är ett välgjort spel som kommer att ge spelaren många timmars rolig underhållning. Grafiken är mycket välgjord utan några buggar. Det enda negativa som vi upplevde med spelet var när vi skulle fånga fisk. Misslyckades vi med att fånga vår första fisk enl. instruktionerna så hängde inte den gamla instruktionen kvar tills uppdraget var klart utan det kom en ny fisk som skulle fångas och då stämde inte texten som barnen skulle läsa. Det var lite förbryllande för barnen innan vi förstod vad det var för fel.

Omdöme: Både 9-åringen och vår minsta på snart 5 år fullkomligt älskar spelet, så det har varit svårt att få barnen att sluta spela. Även om det ett barnspel hade även jag som vuxen svårt att sluta spela. Betyget blir en stark nia!

Det Bra

  • Mycket roligt och vanebildande spel.
  • Höjdare att barnen kan spela mot varandra.
  • Lätta instruktioner att följa under spelets gång.

Det Dåliga

  • Fiskespelet stämmer inte riktigt.
9

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi