Magic: The Gathering

Av i i Recensioner, 2 Mer

Magic: The Gathering 2014 – Psychic Labyrinth Intro Pack

Varje år släpps en ny basutgåva av Magic: The Gathering. Där hälften av korten är nya och hälften av korten är ”reprints” av populära kort. Viktor har spelat Psychic Labyrinth.

Tanken är att korten ska vara enkla nog för att nya spelare ska kunna plocka upp och spela med dem och avancerade nog för att erfarna spelare ska vara intresserade av expansionen. Varje år finns det olika fokusområden för basexpansionerna. Detta år får planeswalkern Chandra Nalaar stå i rampljuset, vilket man kunde se i den digitala versionen Duels of the Planeswalkers (läs recensionen här).

En varelsetyp som äntligen återvänder till Magic i ny form är flockdjuret Slivers. Från att ha varit insektsliknande odjur har Slivers antagit en mer antropomorf form och ser nu mer ut som rovdjuret från 80-talsfilmen. De jagar i grupp och växer sig starkare och farligare desto fler Slivers som finns omkring dem. Likt myror eller getingar delar de ett medvetande och inget kan skilja dem åt, utom en välplacerad Day of Judgment.

Introleken jag har fått för recension heter Psychic Labyrinth och är en vit/blå lek med stor fokus på flygare. Låter härligt tycker jag. Efter att ha öppnat leken finner jag att den innehåller (läs mer om leken här):

25 lands:
16 Island
9 Plains

20 creatures:
2 Air Servant
1 Archaeomancer
1 Clone
3 Coral Merfolk
1 Jace’s Mindseeker
2 Master of Diversion
1 Messenger Drake
2 Scroll Thief
2 Seacoast Drake
2 Stonehorn Chanter
2 Warden of Evos Isle
1 Water Servant

15 other spells:
3 Claustrophobia
1 Divination
2 Frost Breath
1 Glimpse the Future
2 Illusionary Armor
1 Rod of Ruin
3 Show of Valor
1 Solemn Offering
1 Staff of the Mind Magus

Redan här gillar jag vad jag ser. Leken har starka uncommons som Air Servant, Warden of Evos Isle och Stonehorn Chanter. Och två exemplar av det roliga nya kortet Illusionary Armor, som kan förvandla vilken flygare som helst till en ordentlig dödsmaskin. Leken har två rare-kort; Clone och Jace’s Mindseeker. Clone är ett av mina all-time favoritkort eftersom det kräver en förmåga att avläsa både din egen lek, motståndarens lek och vad som händer på battlefield för att spela den rätt. Det finns många bra mål för Clone i leken och jag är oftast glad att dra den. Jace’s Mindseeker är en stark flygare för 4UU som i många lekar kanske är för dyrt, men i ett intro-pack är helt ok. Förmågan som låter dig spela motståndarens instants/sorceries från överst i leken är rolig, överraskande och skapar variation i matcherna. Något som inte till exempel Mahamoti Djinn (en större varelse för samma kostnad) gör.

 

 

 

Leken spelar bra. Den har en vettig kurva med många billiga småvarelser som glider bra över till de lite tyngre flygarna. Det finns rätt mycket tricks. Bland annat tre stycken Show of Valor som avgör de flesta strider i din favör. Det är lite dåligt med removal-spells. Leken har bara tre Claustrophobia för att ta hand om varelser, och en Solemn Offering för övrigt. Doktorn rekommenderar fyra Oblivion Ring och lite kontringar för att ändra detta. När man köper intro-packet får man två boosters på köpet, något jag tycker är riktigt bra eftersom det låter en börja bygga om leken redan från början. Vissa av korten (Rod of Ruin, Coral Merfolk) känns mest som att de finns med för att kunna bytas ut ur leken. Jag öppnade mina boosters för att se två gröna rare-kort, Megantic Sliver och Savage Summoning. Inte mycket där, men bland mina commons/uncommons fick jag två Pacifism, en Serra Angel och en Fireshrieker. Genast såg leken lite roligare ut.

Bland intro-lekar är detta en av de roligare jag spelat. Både leken och Magic 2014 är riktigt bra i min mening. Jag ser fram mot att spela med korten långt framöver. Megantic Sliver och Savage Summoning mår fint och bor nu i en grön/vit lek där de är varmt uppskattade.

Det Bra

  • Roliga rare-kort
  • Stora flying-varelser
  • Boosters!

Det Dåliga

  • För lite removal
  • Inga kontringar
9

Skriven av: Viktor Larsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi