Magic: The Gathering

Av i i Recensioner, 2 Mer

Magic: The Gathering – Theros Intro Pack Anthousa’s Army

Viktor har satt sig ner med sina Magicvänner och de har tagit sig an en av de nya intropacken till Theros. Det är en lek fylld av grekisk mytologi.

Theros bjuder oss att besöka en värld av minotaurer och gudar. Där de grekiska mytologireferenserna flödar som Dionysos vin. Idag skriver jag om ett av de fem intropack som finns för Theros. Den vit-gröna leken Anthosa’s Army är en varelsetung lek med mycket combat-tricks och fokuserar starkt på det nya nyckelordet ”Heroic”. Låt oss se på leklistan:

13 Forest
12 Plains
________________
25 lands

1 Anthousa, Setessan Hero
2 Centaur Battlemaster
2 Chronicler of Heroes
2 Deadly Recluse
2 Elvish Mystic
1 Favored Hoplite
1 Phalanx Leader
1 Pheres-Band Centaurs
2 Rumbling Baloth
1 Setessan Battle Priest
1 Setessan Griffin
2 Staunch-Hearted Warrior
2 Wingsteed Rider
________________
20 creatures

1 Artisan’s Sorrow
2 Battlewise Valor
1 Bow of Nylea
2 Dauntless Onslaught
2 Giant Growth
2 Pacifism
2 Time to Feed
1 Vanquish the Foul
2 Warriors’ Lesson
________________
15 other spells

Leken har en låg manakurva som tillåter många av de spells man vill spela att komma tidigt. Den bästa punkten ligger runt 4-5 mana för varelser. Lekens klart starkaste varelse är i min mening Centaur Battlemaster som det finns två stycken av. Den här bjässen växer snabbt och gärna. Från 3/3 rundan man spelar den så finns det tio (!) kort i leken som alla kan göra den direkt större. Släng på en Warrior’s Lesson och en Giant Growth så har du en 12/12 som låter dig dra kort när den kommer igenom.

 

Lekens rare-kort är båda spelbara, även om jag är mycket mer förtjust i Bow of Nylea än frontkvinnan för leken Anthousa, Setessan Hero. Bågen är direkt livsfarlig då den ger alla dina varelser deathtouch när du anfaller. Utöver detta har den en tap-förmåga som är helt galen. Du kan både skjuta flygare och pumpa egna gubbar. Alla kort som kan göra detta fler än en gång, och när som helst dessutom är väl värda manan. Det finns få saker som jäklas så mycket med motståndarens förmåga att beräkna stridens utfall som när du kan lägga +1/+1 counters i svar på hens blockningar. Att du även sitter med en lek smockfylld med pump-kort gör självklart inte saken bättre. Det jag fann när jag spelade leken var att folk inte vågade blocka så länge jag hade manan uppe när jag anföll. De visste att jag satt med pump och ville inte bli av med sina gubbar. Dessa matcher gick snabbt över förstås.

Jag är som bekant inte ett stort fan av vit-grönt eftersom de flesta matcher ser likadana ut och att lekarna ofta spelar sig själva. Den stora mängden instants och bågen som rare-kort hjälpte att motverka detta, men jag fann ändå i slutändan att leken spelade väldigt samma match om och om igen, även om det krävde en del av mig som spelare. Leken lär ut flera viktiga spelprinciper för den som är villig att plocka upp på dem. Bland annat vikten av att anfalla innan man spelar spells, men även hur viktigt det är att välja när man ska spela spells och när man ska vänta. Den nye spelaren kan mycket väl använda en Giant Growth bara för att få in tre extra skada när Rumbling Baloth anfaller, men den erfarne spelaren vet att eftersom leken har väldigt begränsade möjligheter att dra kort så måste varje kort användas på ett sätt som ger värde utöver vad kortet gör i grunden. En Giant Growth kan vara det som låter din Rumbling Baloth vinna över en Shivan Dragon i strid eller som låter din Favored Hoplite överleva en Shock i strid. Det kan till och med avgöra matchen ifall den landar på din Phalanx Leader vid rätt tillfälle.

   

Jag tycker i slutändan att Anthosa’s Army är ett bra Intro Pack för den som vill lära sig spela och få en rolig upplevelse i sina matcher. Dock är det inte en bra lek att spela för länge, och den lämnar inte mycket utrymme för utbyggnad då lekens tema är ganska hårt inhamrat i den. Vissa kort kan förstås bytas ut och det är då trevligt att två Theros boosters ingår, men i det långa loppet är leken svår att ändra för mycket skulle jag tro.

Det Bra

  • Bow of Nylea
  • Utmanande att spela bra
  • Dynamisk lek

Det Dåliga

  • Liknande spel i varje match
  • Anthosa, Setessan Hero
  • Svår att vidareutveckla
8

Skriven av: Viktor Larsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi