Magix Movies on CD & DVD 4

Av i i Recensioner, 2 Mer

Magix Movies on CD & DVD 4

Klipp ihop en film av dina semesterminnen och dela med dig av din glädje till släkt och vänner.

Efter en sommar kan det bli en del filmsnuttar i DV-kameran eller den vanliga digitalkameran. För att inte trötta ut släkt och vänner med timvis med små filmbitar kan det vara lämpligt att redigera dom till en film. Med Movies on CD & DVD 4 kan du göra enkla redigeringar och sedan bränna filmerna på en vanlig CD- eller DVD-skiva.

Först måste jag påpeka att Movies on CD & DVD 4 inte är något fullständigt redigeringsprogram för digitala videofilmer utan programmet har begränsade redigeringsmöjligheter.

För en tid sedan recenserade jag Magix Photostory on CD & DVD 4. Det programmet är i stora stycken identiskt med Movies on CD & DVD 4, men mer inriktat på stillbilder. Varför har Magix valt att ge ut två program som är så lika istället för att samla alla funktioner i ett program?

Precis som för Photostory-programmet är Movies on CD & DVD 4 ganska enkelt att använda. I tre steg skapar du filmer. I det första steget importerar du dina filmklipp till programmet från exempelvis hårddisken eller en DV-kamera.

I nästa steg redigerar du och bygger upp din film, byggsten för byggsten. Du klipper ut de scener du vill ha med i filmen. Du kan även låta programmet identifiera olika scener automatiskt, men det fungerar dåligt.

Andra redigeringsmöjligheter inkluderar zoomning av en viss del av filmens bildyta och vissa optimeringar av bilden. Här kan jag nämna justering av ljusstyrka, kontrast och färgmättnad. Ljudet kan också redigeras. Det finns en equalizer för justering av tio individuella frekvenser. Det finns även möjlighet att reducera brusnivån.

De olika redigeringsmöjligheterna fungerar ganska bra, men känns stundtals klumpiga då man inte kan justera enbart ett segment av en videosnutt. De flesta förändringar gäller en hel snutt.

Precis som Photostory on CD & DVD 4 finns ganska stora möjligheter att göra effektfulla övergångar mellan de olika filmsnuttarna. Själv är jag inte speciellt förtjust i flådiga övergångar mellan olika scener i en film. Det passar bättre i ett bildspel. Du kan även lägga till text och ljudeffekter såsom musik och inspelade röster.

I det tredje och sista steget bränner du din film på en DVD-skiva alternativt en CD. Du kan bränna olika filmer på samma skiva och enkelt skapa effektfulla menysystem. Sedan är det bara att ta skivan och stolt visa innehållet för alla vänner och släktingar.

Omdöme: Magix Movies on CD & DVD 4 är ett hyfsat lättarbetat program där du kan skapa dina egna DVD-skivor. Slutresultatet kan bli riktigt bra, men redigeringsmöjligheterna känns väl begränsade.

Det Bra

  • Ganska lättarbetat.
  • En hel del effekter.

Det Dåliga

  • Begränsade redigeringsmöjligheter.
  • Den automatiska igenkänningen av olika scener fungerar dåligt.
  • Varför är programmet så likt Photostory on CD & DVD 4?
5

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi