Magix Webradio Recorder

Av i i Recensioner, 2 Mer

Magix Webradio Recorder

Att hämta låtar från en radiostation är gratis och dessutom lagligt. Med Magix Webradio Recorder lyssnar du på och sparar låtar från radion.

I Webradio Recorder finns en databas med mer än 2000 radiostationer över hela världen som sänder via webben. Att lyssna på radion är enkelt. Du går in i ett menysystem där radiokanalerna antingen är sorterade efter länder eller efter innehåll. Du kan därmed snabbt hitta de svenska kanalerna, bland annat RixFM. Att leta reda på musik från 80-talet är lika enkelt då det finns kanaler som enbart sänder 80-talsmusik.

Vissa radioprogram är förser låtarna med en markör som talar om vilken artist och låt som spelas för tillfället. Start och slut på låten har också markerats, vilket gör att Webradio Recorder känner igen låtarna.

När du spelar in ett radioprogram försett med markörer plockar Webradio Recorder automatiskt ut de olika låtarna och gör dom sökbara i databasen. Tyvärr sänder inte RixFM med sådana markörer. Därmed blir det krångligare att ta ut enskilda låtar.

Eftersom radiopratare har en tendens att börja prata innan låten tagit slut vill nog många klippa bort pratet. Det går att göra direkt i Webradio Recorder, men denna funktion är alltför jobbig och tillkrånglad att flytta markören till lämplig plats. Hela det inspelade partiet lagras som en enda fil. Det går emellertid alldeles utmärkt att exportera enskilda låtar till exempelvis MP3-, CD Audio- eller WMA-format. Låtarna kan brännas på cd eller användas i en MP3-spelare.

En användbar finess är time shift. Webradio Recorder lagrar alltid de tio senaste minuterna radion varit igång. Om du kommer på att din favoritlåt redan spelats en stund kan du lugnt starta inspelningen. Webradio Recorder kan i detta fall lagra hela din favoritlåt tack vare att musiken finns lagrad, redo att användas.

Slutligen ska jag nämna timerfunktionen. Med den kan du programmera när en inspelning ska starta respektive avslutas. Det fungerar ungefär som på en vanlig video.

Omdöme: Magix Webradio Recorder är ett utmärkt program för dig som vill spela in musik från webbradiostationer. Programmet är enkelt att använda och databasen, som hela tiden automatiskt uppdateras, innehåller mängder med intressanta radiokanaler över hela världen.

Det Bra

  • Många radiokanaler
  • Time shift
  • Enkelt
  • Gratis musik som dessutom är laglig

Det Dåliga

  • Att justera markörernas position i låtarna
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi