Mario Kart DS

Av i i Recensioner, 2 Mer

Mario Kart DS

En ny konsol från Nintendo brukar betyda en ny version av Mario Kart. Så är fallet även med DS. Håller Mario Kart fortfarande?

Det är svårt att inte älska Mario Kart-spelen. De är otroligt charmiga samtidigt som det bjuds på en spelglädje som få spel når upp till. Körkänslan är långt ifrån realistisk, men otroligt skön.

I Mario Kart DS finns ett stort antal banor. Ungefär hälften av dessa är nya, medan övriga har funnits i tidigare spel. Det tycker jag är en bra mix då det ger såväl nostalgi som nyheter. Banorna varierar mycket. De har dock en gemensam nämnare – de är småtokiga allihop. Du får tävla i Luigis herrgård, på ett flipperspel, i öknen och på många andra ställen.

Som vanligt kan du välja att spela som någon av ett flertal av karaktärerna från Marios värld. Förutom de två bröderna Mario och Luigi kan du bland annat ratta fordon med prinsessan Peach, Donkey Kong och Bowser. Deras bilar är sköna. Vissa är otroligt små där föraren knappt får plats. Andra är stora, läckra skapelser.

Precis som i tidigare spel i serien kan du plocka upp en hel mängd föremål som är mycket användbara i kampen om den heta förstaplatsen. De klassiska bananerna får motståndarna att halka, men se upp, bananerna ligger kvar så under nästa varv kan det bli du som halkar istället.

Blopper är, enligt min mening, det skönaste vapnet. Det är en bläckfisk som sprutar ut bläck på bilen framför. Bläcket hamnar på visiret och ger ett svart täcke som täcker en stor del av sikten framåt. Nu är inte alla föremål vapen, utan det finns sådana som gör dig starkare eller snabbare. Stjärnan är ett sådant exempel där du blir såväl snabbare som osårbar under en kort period.

Totalt finns det tre klasser av kartbilar. 50-kubiksklassen är mycket enkel, medan de riktiga racingproffsen hellre väljer 150-kubikarna, vilket är en tuff klass. Att spela mot de datoriserade motståndarna är kul, men Mario Kart DS ska helst avnjutas mot mänskligt motstånd. Du kan spela mot upp till sju vänner, vilket garanterat ger mycket nöje.

Om du nu inte har några kompisar att spela mot kan du koppla upp dig mot internet via ett trådlöst nätverk. Har du inget sådant nätverk kan du köpa Nintendos nätverksadapter. Jag har inte lyckats få min adapter att fungera, därför har jag inte kunnat testa denna funktion. Jag bör nog tillägga att felet antagligen finns i min dator och inte i Nintendos adapter.

Omdöme: Mario Kart DS är ett måste-ha-spel. Det är mycket kul och innehåller en stor variation av såväl bilar som banor och vapen. Köp är mitt råd.

Det Bra

  • Oh, vad jättekul

Det Dåliga

  • Nej
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi