Marvel: Ultimate Alliance

Av i i Recensioner, 2 Mer

Marvel: Ultimate Alliance

Superhjältarna från Marvels värld invaderar nu Wii. En mängd superhjältar ska samsas i jakten på Dr Doom och de andra skurkarna.

Dr Doom och Master of Evil planerar att samla ihop så mycket kraft att dom skulle kunna förgöra hela universum. General Nick Fury kan givetvis inte sitta med armarna i kors och se på när skurkarna får mer och mer kraft. Han samlar ihop samtliga superhjältar för att hindra Dr Dooms och Master of Evils illvilliga planer. Dr Doom och Master of Evil har dock samlat ihop ett stort gäng skurkar vilket ger superhjältarna en saftig utmaning.

I Ultimate Alliance styr du en grupp om fyra superhjältar på en gång. Det är mycket enkelt att byta mellan dessa hjältar. Det är bara att använda styrkorset där varje superhjälte finns lättillgänglig. Beroende på vilken superhjälte man använder så har den något olika egenskaper. Gruppen av superhjältar kan du själv komponera på vissa ställen under spelets gång. På dessa punkter kan man även spara sitt spel. Tyvärr finns det ingen sparpunkt strax före en boss utan man tvingas att spela om en hel del av banan om man dör. Du kan även ge din grupp av superhjältar några kommandon över hur dom ska uppträda – attackera, vara defensiva eller samarbetsvilliga.

För att styra och slåss med superhjältarna används såväl Wiimote som Nunchuk. Styrspaken på Nunchuk används för att styra karaktärerna och genom att tippa den i sidled styr man kameran. Wiimote används bland annat för att slåss. Genom att röra den i olika riktningar utförs olika attacker. Dessutom används knapparna flitigt. A-knappen används exempelvis för kraftfulla specialattacker. Dessa är olika beroende på vilken superhjälte man spelar som.

Ultimate Alliance är helt linjärt. Det innebär att man inte kan göra något annat än att följa de utstakade banorna – ingen frihet alls alltså. Man ser spelytan snett uppifrån och kameran kan vridas helt fritt. Eftersom spelytan är ganska begränsad blir det ganska gyttrigt när det finns flera fiender samt dessutom fyra superhjältar samtidigt på skärmen. Därför kan det ibland bli lite svårt att se vilken figur som är vilken. Superhjälten som man för tillfället spelar med är dock markerad med en grön ring och övriga superhjältar med vita ringar. Det underlättar betydligt.

Förutom att spela ensam kan du även bjuda in mellan en och tre kompisar. Det kan vara ganska kul eftersom ni då spelar med varsin superhjälte. Det blir förhoppningsvis något mer strukturerat spelande än att spela en. De datorstyrda superhjältarna är nämligen ganska virriga och inte speciellt intelligenta.

Marvel: Ultimate Alliance är inget märkvärdigt spel. Det är ett linjärt actionspel med vissa rollspelsinslag. Spelet finns till flera andra konsoler och om jag jämför kontrollen hos Xbox 360 och Wii så vet jag inte vilken jag ska föredra. Det är lite roligare att spela på Wii, men kontrollen känns mer precis hos Xbox 360. Även om Ultimate Alliance känns lite som ett dussinspel så tycker jag att det är ett roligt och bra spel, speciellt med tanke på att det finns så många superhjältar, alla med olika egenskaper.

Det Bra

  • Många superhjältar
  • Olika egenskaper hos superhjältarna
  • Kul att

Det Dåliga

  • De datorstyrda spelarna är virriga
  • Gyttrigt
  • Ingen sparpunkt före en bossfight
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi