Marvel: Ultimate Alliance

Av i i Recensioner, 2 Mer

Marvel: Ultimate Alliance

Släpp Superhjältarna loss. Dr. Doom och Masters of Evil har slagit sina påsar ihop för att få än större styrka i sin ondska.

Någon av Marvels superhjältar har nog de flesta haft som hjältar inom sig. Speciellt nu när Spiderman 3-filmen är i faggorna. Marvels superhjältar är lätta att ta till sig. Det är alltid stor kontrast mellan skurkarna och superhjältarna där skurkarna verkligen är skoningslösa.

I Ultimate Alliance har skurkarna slagit sig samman för att få än större krafter så att de en gång för alla får herraväldet och slår ut alla superhjältar. Överste Nick Fury kallar samman världens bästa superhjältar – The Ultimate Alliance – för att slå tillbaka. De är mänsklighetens sista hopp.

Totalt kan du spela med 20 superhjältar, men du stöter på fler, icke spelbara, under spelets gång. Du spelar med fyra åt gången, vilka det är får du själv välja. Du styr en av dessa hjältar medan de andra följer med. Du kan sedan när som helst byta mellan hjältarna. Det gör du genom använda styrkorset. De figurer som du inte styr ser ibland ut att virra runt i tomma intet, men när det väl dyker upp skurkar så kommer de till undsättning. Då superhjältarna har olika egenskaper kan du välja den som du tycker är lämpligast för tillfället.

Eftersom man ser spelplanen snett uppifrån kan det lätt bli grötigt när många figurer finns på skärmen samtidigt. Den spelare som du spelar med syns dock bra då den är märkt med en ring. Däremot kan det ibland vara lite svårare att se vilka som är fiender och vilka som är de andra hjältarna.

Spelupplägget är enkelt, mycket går ut på att ta sig fram genom rymdskepp, byggnader med mera för att utföra olika uppdrag. På vägen möter du en skurkarmé. Då och då stöter du på en tuffare skurk som är hantlangare till Dr. Doom och Masters of Evil, för att slutligen stå inför en boss.

Den grundläggande kontrollen är mycket enkel. Efter ett tag får man dock lära sig lite mer avancerade kombinationer av attacker. Activision har lagt in stöd för handkontrollens Sixaxis, alltså rörelsesensorn. Genom att röra kontrollen på olika vis kan man utföra olika handlingar. Exempelvis kan du kasta föremål hårdare genom att föra handkontrollen nedåt samtidigt som du trycker på kasta-knappen. Att använda Sixaxis fungerar sådär, men jag hade gärna varit utan den delen.

En mycket rolig del av spelet är att en kompis när som helst kan hoppa in i spelet och spela som någon av de lediga hjältarna. Är ni fyra så kan ni samarbeta med var sin hjälte och därmed helt slippa datoriserade figurer. Spelet kan även spelas över internet, men det har jag inte kunnat prova.

Spelet har begåvats med en HD-upplösning upp till 1080p vilket gör att grafiken blir något snyggare än vid lägre upplösning. Spelet är snyggt, men det har en bit kvar innan det kommer upp i den nivå som Motorstorm håller.

Som slutkläm är Marvel Ultimate Alliance ett bra spel, om än något enformigt och linjärt. Jag kände mig lite för styrd. Spelet sticker definitivt inte ut nosen utan håller en ganska låg profil. Om det inte varit för superhjältarnas olika förmågor hade nog spelet varit mindre intressant.

Det Bra

  • Många superhjältar
  • Olika egenskaper hos superhjältarna

Det Dåliga

  • Sixaxis-kontrollen
  • Stundtals grötigt
  • Virriga datorstyrda hjältar
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi