Meteos: Disney Magic

Av i i Recensioner, 2 Mer

Meteos: Disney Magic

”Nuförtiden är nyskapande spel sällsynta” skrev jag om Meteos 2005. Nu kommer en Disney-variant. Har spelet vidareutvecklats?

I Meteos skulle man förgöra planet efter planet genom att med raketfart skjuta rektangulära block ut ur planen. Principen är exakt den samma i Meteos Disney Magic fast här gäller det istället att rädda Disneykaraktärer som har hamnat i knipa.

Precis som i Meteos faller kvadratiska block ned från ovan. Det gäller att rensa spelplanen på ett visst antal block för att klara banan. Blocken kan flyttas antingen i sidled eller i höjdled. Om man kombinerar tre eller fler lika block i antingen höjd- eller sidled skjuts dessa och alla block ovanför iväg som en raket. För det mesta orkar inte denna nybildade raket ut ur spelplanen. Då kan man försöka att bygga en ny, stark raket under den gamla för att på så sätt försöka ta med sig båda raketerna. Ett annat och ofta lättare alternativ är att försöka binda samman tre av blocken som redan finns på raketen för att på så sätt få mer fart.

Förutom de vanliga blocken som jag har beskrivit finns specialblock med förmånliga egenskaper. Jokerblocken kan, precis som en joker i en kortlek, användas som ersättning av vilket annat block. Raketblocket skjuter iväg tre block oavsett färg. Slutligen finns ersättningsblock som byter färg på alla block av en viss färg till en annan färg.

Det finns även specialförmågor som är mycket kraftfulla. Nitro boost skjuter i väg block med hög fart. Slowmotion minskar hastigheten på de nedfallande blocken. På vissa svårare banor kan du inte flytta blocken i sidled. Då kan specialförmågan vågrät förflyttning komma väl till pass.

Meteos Disney Magic är i grund och botten samma spel som Meteos. Den stora skillnaden är Disneyfigurerna. Gillar du dom så är nog Meteos Disney Magic att föredra före gamla Meteos. Själv tycker jag att Disneyfigurerna på de nedfallande blocken knappt syns och därmed är mer irriterande än njutbara. Meteos fick toppbetyg av mig. Tiden har dock gått och Meteos Disney Magic känns inte som något lyft, spelidén är dock fortfarande på topp.

Det Bra

  • Mycket bra spelkoncept
  • Vanebildande

Det Dåliga

  • Inget nytt under huven
  • Disney tillför inget
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi