Meteos

Av i i Recensioner, 2 Mer

Meteos

Nuförtiden är nyskapande spel sällsynta. Meteos utnyttjar pekpinnen på Nintendo DS riktigt bra, vilket har resulterat i ett nydanande pusselspel.

Det intergalaktiska kriget har brutit ut och med pekpinnens hjälp ska du förgöra planet efter planet. Det kan låta som ett action- eller ett strategispel. Så är dock inte fallet utan Meteos är ett pusselspel.

Bäst att säga det med en gång. Meteos är inte en Tetrisklon. Det är ett helt nytt spel. Men, precis som i så många andra pusselspel är grundidén i Meteos väldigt enkel – man ska rada upp minst tre klossar av samma färg för att få bort dom från spelplanen.

Uppifrån himlen faller Meteoser (små kuber) av olika färger ner på spelplanen. Med pekpinnens hjälp flyttar du Meteoserna, en och en, uppåt och neråt kolumnerna, alltså inte i sidled. Även om det ska gå att använda styrkorset ser jag pekpinnen som en nödvändighet då det gäller att vara riktigt snabb.

Du ska placera minst tre Meteoser i rad – antingen våg- eller lodrätt. Då tänds klossarnas raketmotorer och klossarna och alla andra ovanför, flyger upp som en raket. Vissa raketer orkar dock inte lämna spelplanen vid en första ”antändning” utan man måste rada upp ytterligare tre i rad för att starta nya motorer.

Raketerna är vapen som används för att spränga fientliga planeter. När tillräckligt många raketer detonerats på planetens yta har den besegrats och du ger dig av och krigar mot nästa. Förutom Meteoser droppar det ibland ner andra föremål. Det kan exempelvis vara bomber som används för att spränga bort Meteoser. Tänk dock på att en bortsprängd Meteos ger inga poäng eftersom den inte skadar fienden.

Mer än så här tänker jag inte skriva. Det finns olika spellägen och en del finesser, men dessa får ni upptäcka på egen hand.

Omdöme: Meteos är troligtvis det bästa pusselspel jag spelat. Det är stressigt värre och man måste vara snabb med pekpinnen. Jag tror inte att Meteos, med tillfredsställande resultat, kan ges ut på någon av de konkurrerande handburna spelkonsolerna. Spelet kräver en pekpinne eller en mus. Gillar du pusselspel ska du definitivt överväga ett köp av Meteos. Om du inte har Nintendo DS så har du nu fått en mycket bra anledning att köpa en.

Det Bra

  • Ett av tidernas bästa pusselspel – mer behöver jag inte säga.

Det Dåliga

  • Det finns kanske svagheter, men vem bryr sig om att leta i ett så här bra spel?
10

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi