Microsoft Digital Image 2006 Suite Edition

Av i i Recensioner, 2 Mer

Microsoft Digital Image 2006 Suite Edition

Dålig exponering, suddiga kort och röda ögon är några problem som Digital Image 2006 Suite Edition kan hjälpa dig med.

Att ta den perfekta bilden är inte det lättaste. Eller så har den du fotograferat ett födelsemärke i ansiktet som du vill ta bort. Med Microsoft Digital Image 2006 Suite Edition får du mycket hjälp med att förbättra dina bilder. Programsviten innehåller dessutom en albumfunktion där du kan organisera och på så sätt enkelt hitta dina bilder. När du sedan ska visa bilderna för släkt och vänner kan du skapa ett bildspel.

Den största styrkan med Digital Image 2006 Suite Edition är dess enkelhet och pedagogik. Många funktioner är automatiska. Exempelvis finns helautomatiska funktioner för borttagning av röda ögon och irriterande föremål, samt ändring av kontrast och ljusstyrka.

För att förenkla ytterligare beskrivs varje procedur noga, dels på skärmen och dels i handboken. Först gör du så här, sedan sådär… Det är mycket pedagogiskt och underlättar verkligen för nybörjaren. Det kan dock bli lite irriterande med alla instruktioner när man väl satt sig in i alla funktioner i programmet.

Den medföljande handboken är ovanligt fyllig och bra. Programmets funktioner beskrivs väl och illustreras med fotografier. Dessutom finns en del allmänna fotograferingstips. För att ytterliga underlätta inlärningen finns några videofilmer med bland annat exempel på hur man tar bort rynkor och människor i bakgrunden.

Digital Image 2006 Suite Edition är precis som namnet anger ett program för hantering av digitala bilder. Det är inget fullskaligt grafikprogram. Det finns ytterst begränsade ritfunktioner och textfunktionen lämnar en hel del att önska.

Den som är flitig fotograf vet att det efter ett tag lätt blir småkaos bland bilderna. Albumfunktionen i Digital Image 2006 Suite Edition är ett bra sätt att hålla ordning på bilderna och den är lätt att använda. Du förser varje bild med nyckelord såsom kanin, Camilla, barnen, husvagn med mera. Du kan även betygsätta bilderna. Med hjälp av sökfunktionen kan du sedan snabbt ta fram exempelvis de allra bästa bilderna på Camilla när hon leker med kaninen.

Omdöme: Microsoft Digital Image 2006 Suite Edition är ett pedagogiskt program, perfekt för nybörjaren. De flesta funktioner är enkla att använda och resultatet kan man ofta inte klaga på. Programmet har dock väldigt dåligt med ritfunktioner, vilket gör att Digital Image 2006 Suite Edition inte kan ersätta ett vanligt ritprogram.

Det Bra

  • Pedagogiskt.
  • Lättarbetat.
  • Ovanligt utförlig, tryckt manual.

Det Dåliga

  • Ritfunktionerna.
  • När man väl lärt sig programmet kan alla instruktioner kännas irriterande.
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi