Microsoft Notebook Optical Mouse 3000

Av i i Recensioner, 3 Mer

Microsoft Notebook Optical Mouse 3000

Med Notebook Optical Mouse 3000 vill Microsoft att laptop-ägare ska uppleva bärbar komfort och precision. Vi har testat musen.

Microsoft Notebook Optical Mouse 3000 är en väldesignad mus som, precis som andra laptop-möss, är liten jämfört med en ”vanlig mus”. På musens ovansida har utvecklarna lyckats trycka in fyra färger (tre grå nyanser samt ett blått hjul), vilket ger musen ett tufft utseende.

Sidornas gummiyta är knottrig vilket känns skönt och gör så att musen ligger hyfsat bra i handen. På den nedre kortsidan finns ett futuristiskt, blålysande fönster som ger musen en spännande look.

Microsoft Notebook Optical Mouse 3000 har försetts med en blå knapp på vänster sida – för tummen för oss högerhänta alltså. Med den startas ett förstoringsglas som förstorar delar av skärmen. Personligen vill jag hellre använda knappen för att navigera bakåt mellan besökta webbsidor.

Mushjulet har försetts med en tiltfunktion, den kan alltså vickas i sidled vilket möjliggör scrollning i sidled i dokumenten.

Microsoft Notebook Optical Mouse 3000 är en optisk mus med högre upplösning än många äldre möss. Upplösningen, 1000 dpi, fungerar mycket bra för de flesta ändamål.

På förpackningen kan man bland annat läsa att musen har ergonomisk design. Musen är dock liten jämfört med en ”vanlig mus”. Det är en förutsättning för att den här typen av möss ska vara lätta att ta med sig. Att göra en så pass liten mus ergonomisk är nog inte möjligt. Däremot är musen ganska skön att använda.

Omdöme: Microsoft Notebook Optical Mouse 3000 är en läcker mus som är skön att använda. Den glider lätt på olika underlag och har bra precision. Dessutom kan den användas av såväl höger- som vänsterhänta.

Det Bra

  • Frän design
  • Bra precision
  • Glider lätt
  • Kan användas i såväl vänster som höger hand

Det Dåliga

  • Jag önskar mig två knappar på vänster sida – framåt och bakåt
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi