Microsoft Sidewinder X8 Mouse

Av i i Recensioner, 3 Mer

Microsoft Sidewinder X8 Mouse

Microsoft kommer nu ut med en ny mus speciellt riktad till gamers. Den är trådlös, har en upplösning på upp till 4000 DPI och försedd med BlueTrack-teknologi.

BlueTrack-teknologin är en ny laserteknologi med blått ljus istället för den röda som är brukligt i lasermöss. Med en bildbearbetning på 13 000 bildrutor per sekund ska musen ha en bättre precision och även klara av fler underlag än ”motståndarna”. Efter ett antal timmars användande av musen visade det sig att BlueTrack fungerar alldeles utmärkt. Musen är mycket följsam med bra precision.

Ovanpå musen finns tre snabbknappar där man snabbt kan byta mellan tre förinställda upplösningar från 250 upp till 4000 DPI, vilket får musen att röra sig med olika hastighet. Det fungerar alldeles utmärkt och kommer säkert att bli oumbärligt för många. Exempelvis är kan det vara riktigt användbart om man vill förbättra känsligheten på siktet i skjutarspel.

En annan finess som jag tror kommer att uppskattas bland många gamers är att det medföljer tre uppsättningar av glidfötter av olika material och med olika glid. Andra kommer däremot antagligen att tycka att det är en svaghet att man inte kan justera musens vikt. Det är dock något som jag inte saknar på något sätt.

Musen ligger mycket bra i handen, men den finns bara i en version för högerhänta. Tumsidans två knappar är bland de mest välplacerade jag stött på bland möss. Hjulet är däremot inte speciellt bra. Jag gillar inte hjul med så pass distinkta hack utan vill ha mjukare rullning. Hjulet kan tiltas åt såväl höger som vänster och den funktionen fungerar bra.

Sju knappar – musens två ”vanliga” knappar, de två tumknapparna, hjulknappen samt hjulets båda tiltriktningar – är programmerbara. Genom att trycka på en knapp som sitter på höger sida av musen kan man snabbt spela in makron, ”on-the-fly”. Detta fungerar i många spel, men i andra program måste man genomgå en mer omständlig procedur som man når från ett medföljande program.

Musen drivs med ett uppladdningsbart batteri. Man kopplar enkelt in en laddningssladd i musens nos. Man kan till och med använda musen under laddningen. Då uppför sig musen som en vanlig, sladdförsedd mus.

Sammanfattningsvis tycker jag att Microsoft lyckats riktigt bra med Sidewinder X8. Det är en mus som är skön att använda. Den ligger bra i handen och den nya teknologin ger bra precision utan någon påtaglig fördröjning. Med programmerbara knappar, snabbyte av DPI och utbytbara fötter har musen en hel del användbara finesser.

Det Bra

  • Bra precision
  • Kan snabbt byta upplösning
  • Programmerbara knappar
  • Kan använda musen när den laddas

Det Dåliga

  • Enbart för vänsterhänta
  • Scrollhjulet
  • Kan ej justera musens vikt
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi