Microsoft Wireless Mobile Mouse 4000

Av i i Recensioner, 3 Mer

Microsoft Wireless Mobile Mouse 4000

Microsoft följer modetrenden med sin nya mus till bärbara datorer. Wireless Mobile Mouse 4000 finns bland annat i färgerna ljusgrön och turkos.

Jag sitter med en snygg mus, avsedd för bärbara datorer, bredvid min dator. Den har en ljusgrön ovansida med svarta sidor. Musen kan dessutom fås i färgerna vit, svart, turkos och cerise, samtliga med svarta sidor. Har Microsoft blivit djärva i sin designutveckling av Wireless Mobile Mouse 4000? Nej, jag tycker inte det. Microsoft har noga analyserat marknaden och funnit att dessa färger är högsta mode och beslutat att hänga på sista skriket-tåget.

Microsoft har därför inte tagit speciellt stora risker, inte med formgivningen heller. Wireless Mobile Mouse 4000 är snyggt strömlinjeformad och inte speciellt stor. Inte liten heller utan, enligt mig, helt lagom stor (10 x 6 cm). Förutom standardknapparna har Wireless Mobile Mouse 4000 en tumknapp (lillfinger för er som är vänsterhänta) samt tiltbar hjulknapp.

Som namnet, Wireless Mobile Mouse 4000 trådlös. Musen har försetts med en liten praktisk nanoreceiver som ansluts till en USB-port. När musen inte används kan mottagaren fästas i ett litet fack på musens undersida vilket är mycket praktiskt då det annars kan vara lätt att slarva bort en så pass liten pryl. Man kan även låta mottagaren sitta i datorn även när den inte används eftersom den inte sticker ut speciellt mycket från datorn.

Wireless Mobile Mouse 4000 använder blå laser, kallad BlueTrack, för att läsa av underlaget. Med denna teknik får man bra precision samtidigt som musen kan användas på många typer av underlag vilket är en viktig egenskap för möss avsedda för bärbara datorer.

Microsoft Wireless Mobile Mouse 4000 är en trendmässigt snygg och kvalitativ mus som sätter färg på tillvaron. Synd bara att Microsoft inte har vågat ta ut svängarna lite mer utan hållit sig till dagens modefärger.

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi