Microsoft Works Suite 2006

Av i i Recensioner, 2 Mer

Microsoft Works Suite 2006

Works Suite från Microsoft är ett användbart mjukvarupaket från Microsoft med bland annat bildredigering, ordbehandlare och uppslagsverk.

En dator har många användningsområden. För att utnyttja möjligheterna fullt ut krävs ett flertal program. I Microsoft Works Suite 2006 får hemanvändaren sex program i ett paket för att bland annat skriva brev, hålla ordning på ekonomin och planera semestertrippen.

Flertalet av programmen är av den enklare versionen som Microsoft tillhandahåller. Exempelvis finns såväl Encarta som Digital Image i mer omfattande versioner som säljs separat. Vidare är det enbart Works 8 och Word 2002 som översatts till svenska.

Microsoft Works 8 (svenska)

Works 8 är i sig en hel programsvit med flera komponenter för hemmakontoret. I paketet finns bland annat ordbehandlare, kalkylprogram, databas och kalender. Exempel på användningsområden är att göra upp en hushållsbudget, katalogisera frimärkssamlingen och skriva brev. Sviten är mycket enklare än motsvarande professionella Office-program, men fullt tillräcklig för de flesta hemanvändare.

Microsoft Word 2002 (svenska)

Ordbehandlaren i Works räcker långt, men Microsoft skickar med ett ännu kompetentare program, det professionella Word 2002. Detta program är visserligen inte den senaste Word-versionen, men enbart denna ordbehandlare gör hela programsviten prisvärd.

Programmet innehåller rikligt med funktioner för att skapa brev, meritförteckningar, böcker och mycket mera.

Microsoft Money Standard (engelska)

Hushållsekonomin är alltid ett aktuellt ämne. Många har inte en aning om vart pengarna tar vägen, men känner ett stort behov över att få bättre kontroll. Vart tar pengarna egentligen vägen? Genom att bokföra samtliga in och utgifter kan du få total kontroll över ekonomin. Utgifter kan enkelt visualiseras genom diverse rapporter och diagram.

Microsoft AutoRoute 2006 Essentials (engelska)

AutoRoute kan vara ett mycket värdefullt redskap för dig som planerar en resa i Västeuropa. Hur långt är det till Zürich? Vilken är den enklaste vägen? Hur mycket längre blir det om man tar en avstickare till en hägrande sevärdhet? Var är lämpligt att rasta? Dessa frågor kan du få svar på i AutoRoute. Du får till och med detaljerade vägbeskrivningar.

Microsoft Encarta Standard 2006 (engelska)

Ett uppslagsverk är ofta mycket värdefullt, speciellt för skolarbeten där man måste samla in information. Encarta Standard är ett kompetent, om än något tunt, uppslagsverk som tyvärr är på engelska. Det innebär att uppslagsverket inte är anpassat för den svenska marknaden. Därmed finns det färre uppslagsord med svensk anknytning än i svenska uppslagsverk.

Encarta innehåller en hel del fakta i ren textform. Därutöver finns diverse filmer, kartor, förklarande animeringar med mera. Jag tycker dock att dessa inslag är något i tunnaste laget och att Encarta hade mått bra av fler multimediala inslag.

Microsoft Digital Image 2006 Standard Edition (engelska)

Digitalkamerornas intåg i våra hem innebär nya möjligheter att redigera bilderna. Digital Image ger hemanvändaren möjlighet att på ett ganska enkelt sätt redigera bilderna såsom kontrast och röda ögon. Programmet är pedagogiskt uppbyggt med bra lektioner och ett flertal automatiska korrigeringsfunktioner som gör att det inte behövs några förkunskaper. Det finns även en hel del mallar där du exempelvis, på ett enkelt sätt, kan skapa kalendrar, inbjudningar och kort av olika slag. Programmet innehåller även en bra funktion för att organisera bilderna.

Omdöme

Microsoft Works Suite 2006 är ett bra paket för hemanvändaren. Enbart Word gör programmet prisvärt. De flesta program finns i och för sig i kraftfullare versioner på marknaden, men om man upptäcker att något program är för klent för de behov som finns kan man alltid uppgradera det enskilda programmet senare.

Det Bra

  • Enkelt att använda de flesta av programmen.
  • Mycket prisvärt.
  • Stor bredd på de ingående programmen.

Det Dåliga

  • Flera program är på engelska. Det är mest påtagligt i Encarta.
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi