Midnight Club 3: DUB Edition

Av i i Recensioner, 2 Mer

Midnight Club 3: DUB Edition

Är fartfyllda bilspel din stil? Missar du inte ett avsnitt av Pimp My Ride på MTV? Då är det inte mycket att snacka om. Har du inte redan gjort det skall du definitivt kika närmare på Midnight Club 3 DUB Edition.

Storyn är som i de flesta actionstinna bilspel ¬– tunnare än en pizzabotten. Men det är egentligen av underordnad betydelse. Det är fartkänsla, gatuattityd, fordonens egenskaper och de olika spellägena som är det man bryr sig om. En sak man bör poängtera är hur oerhört likt MC3 är Need For Speed: Underground 2 som kom för ett gäng månader sedan. Att de tu är konkurrenter är ingen nyhet, men spelen är faktiskt närmast identiska, och det är ingen överdrift. Å andra sidan är det nödvändigtvis ingen dålig sak. De båda spelen är nämligen bra båda två. Har du det ena hade jag dock inte köpt det andra.

Modda till du kräks
Det var inte särskilt länge sedan jag testade NFSU2 här på GameElite. Om sanningen skall fram var jag till en början inte särskilt imponerad av Rockstar Games senaste bilskapelse. Visuellt sett är konkurrenten från EA fräschare, med snyggare ljussättning och något mindre kantig grafik. Bilduppdateringen har också vissa problem i ’Club. Karriärläget är förstås representerat, och här blir det viss fördel MC3. Med en något mer varierad vagnpark, framför allt med motorcyklar flitigt förekommande, blir spelupplevelsen bredare. Spelet igenom är (förstås) fyllt med unga tatuerade killar som talar slang och doftar högoktanig bensin.

Soundtracket domineras av pumpande bas. Så vad mer behöver du veta om spelet? Tja, du kan förstås spela via Xbox Live, köra snabbrace, modda dina bilar till oigenkännlighet och trimma dem till den grad att den lokala korvkioskmaffian garanterat vänder sig om när du glider förbi.

Spelet utspelar sig i tre amerikanska städer, och likt Rockstar Games inte helt obekanta serie Grand Theft Auto, byter du stad när du blivit varm i kläderna, eller snarare sätet. Karriärläget är förmodligen det du kommer att ägna mest tid åt som singelspelare, även om en old school-gamer som jag saknar det hederliga tvåspelarläget split screen.

Personligen tycker jag att bilarna har en skönare känsla i Need For Speed. Kontakten med vägen känns mer distinkt. Midnight Club 3 drar å andra sidan mer åt arkadhållet, med spektakulära flygturer, sinnessjuka hastigheter och fler specialtekniker. Utöver lustgasen, som gått från nyskapande till kliché på bara några år, kan du köra på två hjul, samla kraft för att meja ner medtrafikanter utan att bilen tar skada eller få en boost genom att ligga i framförvarande bils så kallade slipstream.

Bra, men vi har sett det förut

Det hela är rätt enkelt. Är du en fanatiker av alla liknande spel skall du självklart spela Midnight Club 3. Har du tröttnat på Need For Speed eller nöjer dig med att ta ett lopp i Burnout 3 någon gång ibland, då kan du i ärlighetens namn låta MC3 stå kvar i butikshyllan. Det är ett bra spel som säkerligen framlever sin tillvaro bäst på nätet, där man kan kaxa upp sig med den senaste hydraultekniken och de fetaste utblåsen. Men snart får grafik eller story leva upp litet, för ”hey, esse”, det börjar bli tjatigt.

Det Bra

  • Fartfyllt.
  • Stort.
  • Stämning.

Det Dåliga

  • Temat börjar bli uttjatat.
  • Inget tvåspelarläge offline.
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi