Min ponny

Av i i Recensioner, 2 Mer

Min ponny

Det går knappt en vecka utan att något spel i Sims-serien ligger på Speltoppen. Det är helt enkelt ett vinnande koncept som utvecklarna bakom Min ponny tagit fasta på och man har tagit Sims-konceptet rakt av och bytt ut människorna mot färgglada ponnyer och anpassat spelet till barn.

Som glad ägare till en ponny ska du få den att trivas. Nu är det inte bara mat som gäller, även om du givetvis måste köpa mat till din lilla älskling. Nej, för att trivas behöver ponnyn lite mer än så. Ta med henne eller honom ut i skogen eller till parken. Där träffar ni nya kompisar, och vem vet, kanske träffar ni en partner så att det blir bröllop.

Ponnyn måste stimuleras och ha roligt. Läs i tidningen om nya trender och gå till frisören, skönhetssalongen eller på teater. Allt kostar pengar så ponnyn måste ha ett arbete. Läs platsannonserna och varför inte låta din ponny jobba på circus. Ett annat sätt att känna pengar är att spela ett memoryspel eller ett racingspel.

Det finns även möjligheter att lyxa till tillvaron runt stallet. Anlägg ett grönsaksland, bygg en fontän eller ett staket eller sätt upp några parasoller. Allt för att ponnyn ska må bra.

Det är lätt att spela Min ponny, men det finns ändå en ”bruksanvisning” i spelet över hur man spelar så att alla snabbt ska kunna komma igång. Tyvärr är alla instruktioner skriftliga, vilket är riktigt trist. Jag tycker gott att man kunna kosta på lite skådespelarröster.

Min Ponny är verkligen ett trevligt spel. Även om det ganska fort blir monotont så är konceptet så gulligt att man kan spela länge för att uppnå de mål som finns. Jag känner dock att det fattas något. Jag vill gärna se vad som händer inne i frisersalongen eller på jobbet. Som det är nu tickar tiden bara på när man gör något sådant utan att man själv inbjuds att delta. Trots detta är helhetsintrycket att Min Ponny är ett härligt spel för barnen.

Det Bra

  • Spelkonceptet
  • Underbart anpassat till barnen
  • Ponnyerna är verkligen gulliga

Det Dåliga

  • Snabbt monotont
  • Inga muntliga instruktioner
  • Jag vill se vad som händer inne i skönhetssalongen och på andra platser
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi