Mitt djursjukhus

Av i i Recensioner, 2 Mer

Mitt djursjukhus

När Mats dotter var liten drömde hon om att bli veterinär. Den drömmen delar hon med många barn. Nu kan den drömmen förverkligas, om än bara i datorn.

Djur, oh dessa ljuvliga varelser. Det skär i mångas hjärtan när djuren blir sjuka. Dom är ju en familjemedlem som ger så mycket glädje. Man vill så gärna hjälpa dom, det gäller speciellt barn. Det var därför min flicka drömde om att bli veterinär när hon var liten.

Om man ska tro Pan Vision så är det flickor som drömmer dessa drömmar. Omslaget till spelet pryds nämligen med en del rosa och veterinären är en tjej. Likaså är det mycket rosa i spelet. Det är lite synd eftersom jag tror att det skrämmer bort killar från spelet.

Mitt djursjukhus är till stora delar upplagt som supersuccén The Sims. Det innebär att man ser spelytan uppifrån och ska se till att alla behov hos såväl djuren som veterinären uppfylls. Exempelvis får djuren inte gå hungriga eller vara sjuka, då måste de undersökas igen. Likaså måste veterinären bland annat äta och vila. Hur kaninens och veterinärens olika behov tillgodoses visas med olika staplar så att man lätt kan se att nu är någon hungrig..
Det viktigaste av allt är att undersöka och behandla djuren. Om man inte kommer i tid till disken där ägaren kommer med sitt djur går han eller hon surt därifrån och ditt rykte minskar. Inne i undersökningsrummet har du till en början tillgång till ett förstoringsglas och tops. Med dom kan du ställa en hel del diagnoser, men det räcker snart inte till utan du måste köpa mer och bättre utrustning. Vissa djur kan skickas hem omedelbart medan andra får stanna kvar för observation eller fortsatt behandling.

Genom att utbilda dig kommer du allt eftersom att lära dig att diagnostisera fler och fler sjukdomar. Det ger givetvis bättre intäkter att behandla komplicerade sjukdomar. Det ger i sin tur att du får större möjligheter att investera i bättre utrustningar, att skaffa medarbetare samt att bygga ut din klinik. Det slutliga målet är att du ska ha utvecklat din smådjursklinik till ett hästsjukhus.

Mitt djursjukhus är ett sockersött spel som riktar sig till tjejer i åldern 7-12 år. Som förälder tycker jag att spelet är bra och välbalanserat. Det finns tre svårighetsgrader vilket är mycket bra. Tyvärr finns en del buggar som drar ner helhetsintrycket.

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi