ModNation Racers: Road Trip

Av i i Recensioner, 2 Mer

ModNation Racers: Road Trip

ModNation Racers: Road Trip är Sonys svar på Mario Kart 7 till Nintendo 3DS. Men, håller spelet samma höga standard som konkurrenten?

Om du sätter skaparglädje i första rummet så tycker jag definitivt att du ska ta dig en titt på Sonys senaste kartspel, ModNation Racers: Road Trip. Precis som hos föregångaren till Playstation 3 så har nämligen Vita-inkarnationen mycket omfattande möjligheter att skapa egna bilar, banor och karaktärer.

Att skapa egna banor är enkelt. Först ritar du upp banan genom att föra fingret över skärmen. Sedan är det bara att sätta igång och modifiera skapelsen. Du höjer exempelvis landskapet genom att peka på PS Vitans baksida. Det är även lätt att bygga egna bilar och det finns mängder av bildelar att välja på. Tyvärr är väldigt mycket låst från början så sätt igång och spela så att du kan låsa upp mer. Dina skapelser kan du sedan dela med dig av till andra spelare över internet. Du kan dessutom ladda ner banor skapade i Playstation 3-versionen av spelet så det finns mycket att välja på.

De spel jag närmast kommer att tänka på när jag spelar ModNation Racers: Road Trip är givetvis de olika Mario Kart-spelen och då i synnerhet det senaste spelet, Mario Kart 7 till Nintendo 3DS. Tyvärr visade det sig ganska snart att ModNation Racers: Road Trip inte är lika kul att spela. Vapnen som man plockar upp längs banan är exempelvis inte lika fyndiga som i Mario Kart 7. Likaså är styrningen lite roligare i detta Nintendo 3DS spel.

En viktig detalj för att kunna vinna loppen är att man ser till att ladda upp spelets turbomätare. Med hjälp av den kan man inte enbart få en temporär fartökning utan den används även till att skapa en sköld runt bilen. Denna sköld är viktig eftersom den används för att skydda mot fientliga vapen.

Till en början blev jag dock mycket konfunderad över att skölden kunde aktiveras lite hur som helst även när det inte var något ingående attack på gång. Likaså användes turbon på ett till synes slumpartat sätt för fartökning. Det gjorde att det inte fanns någon turbo när jag väl behövde den. Felet visade ligga i att jag aktiverat spelets körhjälp som är till för att göra körningen lite enklare. Körhjälpen visade sig dock snart snarare stjälpa än hjälpa.

Förutom att vinna racingen finns en hel del andra saker i ModNation Racers: Road Trip som förlänger speltiden. Exempelvis finns det tre utmaningar (eller prestationer) på varje bana. Det kan exempelvis vara att man ska köra genom ett visst antal genvägar eller att tjäna ett visst antal poäng genom att sladda med bilen. Det finns även fem polletter gömda på varje bana. Leta rätt på dem och du kan låsa upp nya grejer i spelet.

Om du gillar att spela mot kompisar så finns det ett ad hoc-läge där man spelar mot andra spelare som sitter bredvid dig. Det finns däremot inget onlinespel vilket känns riktigt svagt. Andra svagheter i ModNation Racers: Road Trip är att laddningstiderna är riktigt långa och att spelet kan hacka rejält om mycket händer på skärmen samtidigt.

ModNation Racers: Road Trip kan inte utmana Mario Kart 7 när det gäller körglädje. Visserligen liknar ModNation Racers: Road Trip på många punkter Mario Kart 7 men den lekfullhet som finns i Nintendos kartspel saknas till stor del i Sonys variant. Du kanske lägger större vikt vid och gillar att skapa egna banor och bilar. På den punkten går nämligen ModNation Racers: Road Trip vinnare ur striden.

Det Bra

  • Enkelt att skapa egna banor
  • Omfattande möjligheter att skapa eget
  • Kan även söka på banor från PS3-versionen
  • Svenska

Det Dåliga

  • Inget onlinespel
  • Inte lika kul vapen som i Mario Kart
  • Laddningstiderna
  • Spelet hackar
  • Körhjälpen
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi