Monopoly Family Fun Pack

Av i i Recensioner, 5 Mer

Monopoly Family Fun Pack

I Monopoly Family Fun Pack får du tre monopolspel i ett. Det är Monopoly Plus, My Monopoly och Monopoly Deal.

Nu kan du som gillar monopol ”slippa” ta fram spelbrädet och istället spela mot upp till tre kompisar, antingen framför teven eller över internet. Monopoly Plus är mest likt vårt vanliga monopol. Dock är det inte svenska gator och torg utan enbart engelska eller amerikanska. Det går bra det också.

Enligt den informationstext jag läst om består Monopoly Family Fun Pack av tre familjespel – Monopoly Plus, My Monopoly och Monopoly Deal. Det är dock inte riktigt sant. My Monopoly är nämligen inget riktigt spel utan här kan du enbart skapa nya bräden som du sedan kan spela med i Monopoly Plus. Det finns en hel del möjligheter, men personligen tycker jag att My Monopoly enbart är en lång gäspning.

Jag tycker heller inte att man kan kalla Monopoly Deal ett familjespel då man enbart spela mot andra över internet. Det finns inte något lokalt spel vilket är uruselt. Tyvärr kan jag inte skriva någonting om detta spel då det inte fanns någon på servern vid de tillfällen jag provade. Det var helt tomt på folk.

Monopoly Plus finns i två varianter – dels den vanliga och dels en levande version som är betydligt roligare att spela då allt kommer till liv. I den livfulla versionen är det inte enbart liv på spelbrädet utan även utanför. Det har byggts upp en hel stad i mitten av brädet med bland annat järnväg och nöjesfält. När man köper en gata får man se hur allt byggs upp från grunden på gatan och därmed växer staden.

Såvitt jag sett är reglerna som i den moderna versionen av svenska monopol, men före spelet får man välja mellan några alternativa spelsätt. Ett är med en extra tärning som gör att en spelomgång blir betydligt kortare. Det är just den varianten jag gillar bäst eftersom en spelomgång med fyra spelare annars tenderar att dra ut en hel del på tiden.

Allt är mycket snyggt och animationerna är överlag bra. Eftersom det finns en tredje tärning blir det fler alternativ när man ska gå. Dessa styrs helt och hållet av extratärningen. Exempelvis är ett alternativ att man kan plussa ihop ögonen på tärningen och antingen går man som den ena eller andra tärningen visar eller så lägger man ihop tärningarna. Det ger tre alternativa möjligheter att flytta under den spelomgången. Fast, man få jättedålig överblick och om man ska gå runt ett hörn så ser man inte var man kommer att landa eftersom en överblickskarta inte finns tillgänglig. Det är otroligt irriterande.

Det är livlig musik som visserligen inte är supervarierande men som heller inte enbart består av jättekorta musikslingor. Däremot tycks spelets kommentator ofta haka upp sig med samma kommentarer om och om igen. Man kan ledsna för mindre än så.

Livet i spelet gör den levande versionen i Monopoly Plus roligast. Men, överlag är det svårt att få fram den stämning som uppstår när fyra penninghungriga personer sätter sig ner med ett riktigt monopol runt ett i vardagsrummet och en intensiv match uppstår. Visst det blir en viss stämning även med ett tevespel, men inte alls som om det vore ett riktigt, ”analogt” spel.

Det Bra

  • Levande versionen roligast
  • Mycket att göra för den som vill skapa egna bräden
  • Ganska snyggt

Det Dåliga

  • Det är bara Monopoly Plus som är ett familjespel
  • Ingen ville spela Monopoly Deal
  • Inte samma stämning som med ett riktigt brädspel
  • Stundtals dålig överblick
  • Inget lokalt spel i Monopoly Deal
  • Inte översatt till svenska
5

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi