Monopoly Here & Now: The World Edition

Av i i Recensioner, 4 Mer

Monopoly Here & Now: The World Edition

Hur är det att trycka in ett helt monopolbräde i en liten mobil? Blir inte planen väl liten då? Mats har testat nya monopol på sin mobil.

Monopoly Here & Now: The World Edition simulerar ett monopolspel där upp till fyra spelare kan spela med varandra. Spelreglerna är välkända, likaså gatorna. Vänta, vart tog Norrmalmstorg och Hornsgatan vägen? Var är elverket? Givetvis finns inte dessa med utan Monopoly Here & Now: The World Edition bygger på en mer internationell version av brädspelet.

Istället för Stockholmsgator stoltserar N-Gagespelet med stora metropoler runt om i vår värld. Här finns bland annat London, New York och Paris representerade. Det gäller givetvis att köpa städer så att motståndarna får betala hyra när de landar i ens stad. Om man inte har pengar att köpa en stad, eller inte vill, auktioneras den ut för försäljning bland spelets samtliga deltagare. Om man inte kan betala hyra när man hamnar i en motståndares stad och heller inte kan pantsätta eller sälja några tillgångar är man pank och ute ur spelet.

Monopoly Here & Now: The World Edition är snyggt presenterat där man ser en bit av spelplanen åt gången. Pjäsernas rörelser har animerats. Bland annat hoppar gubben från ruta till ruta när det är hans tur. Trots att man bara ser en bit av spelplanen är det lätt att få en överblick över vilka gator som är sålda och bebyggda. Likaså är ens egen ekonomi lättöverskådlig.

Man kan spela Monopoly Here & Now: The World Edition ensam mot datoriserade motståndare, men i ärlighetens namn, hur kul är det? Att spela online mot mänskligt motstånd vore givetvis toppen, men det går inte. Det finns dock ett flerspelarläge för upp till fyra personer (inklusive ev. datoriserade motståndare) där man skickar runt mobilen mellan spelarna. Toppen om man exempelvis är ute på en tågresa eller sitter i baksätet på en bil.

Att sätta ett betyg över ett Monopolspel är nästan omöjligt. Alla känner till spelet och frågan är bara om man vill spela det i en mobil eller med ett riktigt bräde, eller om man hatar det så mycket att man gärna går en omväg när man ser någon spela spelet. Hur som helst, om man vill spela i mobilen tror jag att det egentligen bara de engelska spelreglerna och avsaknaden av online flerspelarläge som kan stjälpa spelet. Monopoly Here & Now: The World Edition är nämligen välgjort, lättspelat och snyggt.

Det Bra

  • Monopol är monopol
  • Snyggt och överskådligt
  • Multiplayermöjlighet

Det Dåliga

  • Var är Norrmalmstorg?
  • Inget onlineläge
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi