Monster Hunter 4 Ultimate

Av i i Recensioner, 2 Mer

Monster Hunter 4 Ultimate

I Monster Hunter 4 Ultimate finns minst sagt en näst intill oändlig ström av fientligt sinnade monster. Klarar du av jobbet som monsterjägare?

Som monsterjägare gäller det givetvis att döda så många monster som möjligt. Dessutom ska du ta vara på de döda monstrens kött. Det gör ingen nytta om du låter köttet ligga och ruttna. Nej, fram med kniven och karva ut köttet så att det gör någon nytta.

Monster Hunter 4 Ultimate inleds med en hyfsat lång lärodel som gör att de som är nybörjare har en chans att ta sig in i spelet. För veteraner kan denna del kännas lite väl omfattande, men det skadar inte att spela igenom den för att fräscha upp minnet. Det är dock inget måste utan lärodelen är frivillig.

Däremot är det mycket att lära för nybörjare. Hur man använder alla vapen (14 stycken totalt), hur man jagar, hur man utvinner köttet, hur man gillrar fällor och hur köttet används är några saker man lär under all tid man spenderar i lärodelen. Allt förklaras i textrutor medan du sedan får öva på ”riktigt” med vapen, monster och kött.

Själva spelidén med Monster Hunter 4 Ultimate är egentligen mycket enkel. Det gäller att jaga gigantiska monster och som sagt ta köttet. Man kan likna spelet vid att man gång på gång möter ett gigantiskt bossmonster. När man väl utvunnit köttet kan det senare användas till att exempelvis skaffa sig bättre rustning eller bättre vapen. Egentligen är Monster Hunter 4 Ultimate ett ganska enformigt spel där monster efter monster faller under dina vapen och din enorma jägarinstinkt. Men, trots det trollbinder Monster Hunter 4 Ultimate lätt den som spelar och det är inte konstigt att spelserien fått en ganska omfattande skara beundrare.

En nyhet i Monster Hunter 4 Ultimate är att man numera kan spela som ett team online över internet. Dessutom kan man spela lokalt. Detta spelläge är definitivt ett lyft för Monster Hunter-serien och kommer att få spelare över hela världen att lägga ner timme efter timme på att jaga monster med kompisar istället för att bara sitta ensam.

Om du har New 3DS kan du skatta dig lite lyckligare. Spelet använder nämligen New 3DS nya C-stick för kameran. Det innebär att du styr din jägare med den ordinarie styrplattan medan kameran styrs med C-stick. Det ger en mycket bättre kamerahantering, men som jag skrev i recensionen över New 3DS så är C-stick inget kul att använda i sig då den är stel och det gör faktiskt lite ont i fingret efter ett längre spelpass. Använder du den gamla 3DS så kan du även där titta runt med hjälp av kameran, men det gör du med pekskärmen vilket inte är någon höjdare.

Monster Hunter 4 Ultimate bjuder på timme efter timme av monsterjagande. Spelet är nämligen hyfsat långt. Jag är helt övertygad om att den hängivne monsterjägaren som spelat de tidigare spelen i serien kommer att bli nöjd när hen spelar den fjärde inkarnationen i serien. Nya spelare får räkna med en del inlärning innan denne blir redo för de tuffare monstren.

Det Bra

  • skilda poster i databasen. OBS! Detta
    gäller enbart nya poster, ej uppdateringar.
  • Hur mycket monster som helst
  • Det ena bossmonstret efter det andra
  • Omfattande
  • Bra lärodel
  • Lärodelen är frivillig

Det Dåliga

  • Kanske enformigt i längden
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi