Mophie Charge Force Powerstation

Av i i Recensioner, 3 Mer

Mophie Charge Force Powerstation

Mophies bärbara batteri har en svart stilren design och sladdlös laddning genom QI-teknik.

Dagens mobiler ska vara lätta. Då blir batteriet ofta i minsta laget vilket gör att det inte är säkert att det räcker en hel dag. Ett bärbart batteri är räddningen för många som inte har tillgång till ett vägguttag under dagen. De flesta batterier ansluts till mobilen med sladd vilket gör laddningsprocessen krångligare. Förutom att sladden lätt kommer i vägen innebär det en viss risk för skador på USB-porten om man laddar med sladd i fickan.

Mophie Charge Force Powerstation laddar med bärbar QI-teknik när mobilen ligger direkt mot batteriet. Batteriet kan ladda de senaste generationernas mobiler från bland annat Samsung, Sony, LG och Apple. Batteriet har en kapacitet om 10 000 mAh vilket räckte till att ladda min Samsung Galaxy S7 2,2 gånger.

Det finns även en vanlig USB-port om man vill ladda snabbare. Med trådlös laddning tar det omkring tre timmar att ladda mobilen till 100 % och knappt 1 ½ timme till 50 %. Det är ungefär 30 % långsammare än med USB-porten. Det finns dock bara en USB-port.

Designen är enkel och stilren. Batteriet är svart och kantigt. På ena kortsidan finns ett vanligt USB-uttag och en mikro USB-ingång för laddning av batteriet. På ena långsidan finns tre led lampor som visar laddningsgraden.

Att slippa sladden mellan det bärbara batteriet och mobilen är skönt. Därför kan man “stå ut” med en längre laddningstid än med USB-porten.

Det Bra

  • Trådlös laddning är bekvämt
  • Snygg och stilren design
  • Även USB-port

Det Dåliga

  • Trådlös laddning är långsammare
  • Bara en USB-port
9

Skriven av: Mats Ernofsson

Inga kommentarer än.

Kommentera

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Stackars planet. Denne har kommit bort ifrån sina kompisplaneter. Bäst att du hjälper till att hitta de andra plane… https://t.co/pIcwK2PNAW
Har du någonsin längtat efter att gå på en planka rakt ut i tomma intet? Inte? Men, om plankan är placerad högt upp… https://t.co/uBU9RZ8MZz
Uppföljaren till Xenoblade Chronicles är både ett på samma gång traditionsbundet och nyskapande japanskt rollspel e… https://t.co/gh1aAVR0z9