Mophie Wireless Charging Base

Av i i Recensioner, 2 Mer

Mophie Wireless Charging Base

Med Mophies trådlösa laddare är det bara att lägga mobilen på en platta för att ladda den. Passar de senaste iPhone- och Samsung-mobilerna.

Mophie Wireless Charging Base är avsedd för trådlös laddning med Qi-teknik av iPhone 8, iPhone 8 plus samt iPhone X. Effekten är 7,5 W. Nu skiljer sig emellertid inte Qi-standarden mellan Androidtelefoner, exempelvis Samsung, och nämnda iPhones. Därför har jag testat Mophie Wireless Charging Base på en Samsung Galaxy S7 och en iPhone 8 och jämfört laddningstider med telefonernas respektive originalladdare. Samsung Galaxy S7 ska klara snabbladdning via Qi på max 15 W medan iPhone 8 är begränsad till max 7,5 W.

Mophie Wireless Charging Base är en rund platta/bas som är drygt 1 cm hög (11,5 mm) och nästan 10 cm i diameter (97 mm). Den har en gummiring som gör att mobilen vilar stadigt på basen. Designen är enkel och proper.

Resultat

Samsung Galaxy S7 – originalladdare

50 % laddning: 36 min
100 % laddning: 1 h 27 min

Samsung Galaxy S7 – Mophie Wireless Charging Base

50 % laddning: 1 h 39 min
100 % laddning: 3 h 34 min

IPhone 8 – originalladdare

50 % laddning: 31 min
100 % laddning: 1 h 20 min

IPhone 8 – Mophie Wireless Charging Base

50 % laddning: 1 h 25 min
100 % laddning: 3 h 15 min

Som du ser av ovanstående siffror är Mophie Wireless Charging Base betydligt långsammare än originalladdarna. Det gäller såväl Samsung Galaxy S7 som iPhone 8 där originalladdaren var minst dubbelt så snabb. Det var dock väntat. Trådlös laddning är fortfarande inte alls lika snabbt som vanlig laddning.

Omdöme

Det är bekvämt att ladda mobilen med Mophie Wireless Charging Base. Det är inte bara bekvämt utan man riskerar inte att skada laddningsanslutningarna heller. Bekvämligheten har dock ett pris i form av drygt dubblerad laddningstid.

Det Bra

  • Bekvämt
  • Hyfsat effektstark
  • Snygg design

Det Dåliga

  • Qi-laddning är långsammare än originalladdare
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi