MotoGP ’07

Av i i Recensioner, 3 Mer

MotoGP ’07

Jag är ingen regelbunden spelare av bilspel, än mindre motorcykelspel. Men nu har jag fått chansen att testa ett motorcykelspel, nämligen MotoGP ’07 till Playstation 2.

Så jag bänkade mig i tv-soffan för att få bränna lite gummi utan att för den sakens skull riskera både liv och lem. När jag knäppte på spelet möttes jag av ett intro som närmast förde tankarna till den gamla klassiska filmen Tron. Innan några som helst menyer kommit upp blev jag erbjuden att köra en tutorial, ett race på 30 varv runt en bana och jag skulle varnas om jag gjorde något fel. Så jag ställde mig vid startlinjen och varvade motorn.

Själva kärnan i spelet är Championship mode. Här spelar du igenom de 18 banorna av 2007 års MotoGP mästerskap, körandes som någon av och emot de 21 motorcyklister som tävlade där. Spelet har också en meny med utmaningar och några av de tidiga utmaningarna kan vara nyttiga att gå igenom för att till exempel lära sig om bromsning och vilken linje man ska hålla. Man kan välja på tre olika körinställningar, arcade, advanced och simulation. När man kör med inställningen simulation får man verkligen vara försiktig, i nästan varenda kurva började mitt bakdäck spinna och ofta resulterade det i en spektakulär vurpa. Annars fastnade jag ganska fort för att försöka ta kurvorna så bra som möjligt och att komma förbi motorcykeln framför, men det är svårt. Ta 2007 Turkish Grand Prix som exempel. I verkligheten var tiden för pole position, det vill säga att hamna längst fram i startfältet, 1:52.795. I MotoGP ’07 är den tiden 1:48.01, och det på den lättaste av svårighetsgraderna.

När jag blivit lite varm i kläderna bestämde jag mig för att titta på resten av spelet. Tyvärr består spelet inte av så mycket mer än att köra motorcykel. Trots ett tjusigt intro är grafiken bara godkänd. Banorna är ganska snygga och det finns byggnader, läktare med publik och personal i depåerna, men grafiken kunde ha behövt lite mer arbete. Om du vill kan du så klart utmana en polare, då får ni var sin halva av skärmen. Här skulle man kunna exempelvis ha använt sig av ett onlineläge, vilket skulle ha lyft spelet ett par pinnhål. Man kan också ställa in lite grejer på sin hoj, så som fjädring och hårda eller mjuka däck med mera, men att det inte finns någon möjlighet att skapa en egen karaktär eller motorcykel var en besvikelse för mig. Dessutom saknas möjligheten att kunna välja olika klasser att tävla i.

Om man kan bortse från medelmåttig grafik och bristen på variationer i MotoGP ’07 så har man ett ok racingspel där konsten att ta kurvor och att klara kvaltiderna är det som gäller. Vill man ha mer bör man se sig om efter ett annat spel.

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi