MotoGP

Av i i Recensioner, 3 Mer

MotoGP

Trots ett kort och koncist namn, MotoGP, har Namco bestämt att släppa sitt tvåhjulade, högoktaniga racingspel till Sonys bärbara spelmaskin. För er som tidigare spelat MotoGP-spelen kommer det här inte att vara något nytt, förutom att det är bärbart för första gången. Jag måste säga att MotoGP i bärbart format känns ganska onödigt om man verkligen inte brinner för att ständigt kunna se och höra en motorcykel bränna fram i 250 knyck på varm asfalt.

I spelets huvudläge, Season Mode, tar du dig från race till race tills året är slut. I Arcade Mode spelar du endast enskilda race och i stort är detta allt spelet bjuder på. I flerspelarläget Ad-Hoc kan du spela upp till 8 personer samtidigt, fast även detta spelläget känns så simpelt. I ärlighetens namn, hur ofta sitter man 8 polare och lanar på PSP?

MotoGP är ett ganska tunt spel. I och med att det känns som att allt är gjort så enkelt så möjligt skulle jag nog snarare se detta som ett 50 kronors Java-spel som man köper till sin mobiltelefon än ett fullpris PSP-spel. Om allt du vill är att slänga dig upp på en båge och bränna igenom några banor och tävla mot polarna kan å andra sidan detta vara ett ganska bra alternativ till ditt PSP.

Det jag däremot överväger det halvdåliga betyget med är hur roligt det är att spela spelet. Det är väldigt bra kontroller och det känns som man har riktigt bra kontroll över sin motorcykel under tävlingarna. Det är lite tråkigt att man inte har analog kontroll över gas- och bromsreglagen vilket ökat känslan lite över körningen.

Det enda problemet med styrningen är kurvtagningen som inte känns helt 100 procentig, då bågarnas svängradie inte riktigt pallar vissa av de skarpaste kurvorna i spelet. Givetvis får man bromsa in rejält innan man tar en sväng, men det är lite klurigt att lära sig detta på ett bra och effektivt sätt. Utöver detta skulle jag nog säga att kontrollen och styrningen är felfri och helt tillfredställande.

Namco kan nog stoltsera sig som den utvecklare som lyckats göra ett av de snyggaste PSP-spelen någonsin i och med MotoGP. Det är riktigt vackert gjort och flyter på hur bra som helst. De har då inte sparat in på det minsta när det gäller grafiken. Även krascherna är återgivna precis på samma sätt som i MotoGP 4 till PlayStation 2.

När vi nu ska knyta ihop säcken och göra en överskådlig bedömning skulle jag nog säga att detta kan vara ett riktigt trevligt spel för de flesta motorcykelfantaster. Men i och med att det är ett ganska innehållsfattigt spel finns det inte mycket mer att säga om det. För er som bara letar efter ett racingspel till er portabla maskin så skulle jag nog satsa på ett annat kort.

Det Bra

  • Väldigt bra kontroll
  • Väldigt snyggt

Det Dåliga

  • Väldigt innehållsfattigt spel
  • Få banor (8 stycken)
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi