Motorstorm

Av i i Recensioner, 2 Mer

Motorstorm

Mats har spelat Motorstorm, ett av Sonys flaggskepp i samband med PS3-releasen. Makalöst snygg grafik och härlig spelkänsla är ett par av hans kommentarer.

Nu förstår jag vad Sony menar med att PS3:an är överlägsen Xbox 360 rent grafiskt sett. Motorstorm har makalöst snygg grafik, betydligt bättre än i något Xbox 360-spel jag någonsin spelat.

Motorstorm är ett mycket fartfyllt racingspel. Vi är någonstans i en stor, fiktiv ravin som till mångt och mycket liknar raviner i USA:s eller Australiens öknar. Här är du en av tolv galna förare som gör allt för att vinna. Vägarna är slingriga, dyngiga och ofta finns andra raviner som du måste ta dig förbi. Det gäller att tänka sig för eftersom det alltid finns alternativa vägar. Du kan leda ett lopp för att sekunden senare vara femma utan att någon till synes kört om dig.

Det finns några olika typer av fordon. De tyngre fordonen, lastbilar och jeepar, är givetvis långsammare, men kan å andra sidan meja ner lättare fordon, motorcyklar och buggies. Dessutom klarar de tyngre fordonen leriga vägar bättre. Motorcyklar trivs bäst på hårdare underlag medan buggies fungerar bäst på grusiga banor. Därför är det en fördel om man tänker lite strategiskt beroende på hur banan ser ut. Räkna med en totalt vansinnig racing. Innan du har kommit i mål har du säkert mejat ner ett antal motståndare och förhoppningsvis lyckats undvika de flesta angriparna. Din bil, eller motorcykel, kommer knappt att vara igenkännlig av alla skador.

Själva upplägget i ”karriärläget” är att man tävlar om ett antal biljetter. För att få en ny biljett måste du vinna två eller fyra deltävlingar. För att klara detta krävs tålamod. Man måste lära sig banorna. Det är i stort sett omöjligt att klara en bana på första försöket. Att använda nitron är också nödvändigt för att ha någon chans att vinna. Det finns mycket nitro, men det gäller trots det att hålla igen. Använder du för mycket överhettas motorn och sprängs i luften.

Bilarnas fysik är riktigt bra. En lastbil är seg, men samtidigt stabil. Den mejar ner i princip alla andra fordon som kommer i vägen. Buggien hoppar och skuttar däremot ganska mycket när det kör över olika gupp. Sammantaget känns bilarnas fysik riktigt bra och det märks verkligen vilken typ av fordon man kör.

Sen har vi grafiken. Vad kan jag säga mer än wow? Det räcker egentligen som beskrivning. Jag har aldrig tidigare sett något snyggare spel. Bilarna är så snygga så att jag nästan tappar hakan. Likaså finns det oändligt med detaljer även i omgivningarna.

Motorstorm är onekligen ett mycket bra spel som håller länge. Det är intensivt och tålamodskrävande. Att grafiken och fysiken håller toppklass gör inte saken sämre. Rekommenderas klart till alla som diggar racingspel.

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi