Mumin och de mystiska vrålen

Av i i Recensioner, 2 Mer

Mumin och de mystiska vrålen

”Det var en tidig sommarmorgon. Solen hade nätt och jämnt hunnit över skogstopparna och spred nu lite trevande sin värme över den tysta och stilla dalen. Fåglarna kvittrade och humlor surrade yrvakna omkring på jakt efter blommor, som kanske kunde bidra med lite nektar. Det såg ut att bli ytterligare en vacker sommardag i Mumindalen. Ooooaaooouuaaaooooaaaaaa! Men vad var det för ett otäckt vrål? Det hördes som om det kom ifrån havet.” Så börjar Mumin och de mystiska vrålen.

Ingen i Mumindalen har kunnat sova ordentligt på flera nätter. Se där, där är ju Mumin. Följ med Mumin och se om ni tillsammans kan ställa allt till rätta igen. Mumin är på väg till Snorken för att titta på hans senaste uppfinning – ett flygande skepp. Mumin vill låna skeppet för att kunna åka ut till havs och undersöka vad det är som låter så förskräckligt.

Men aj då! Det saknas delar till skeppet – ett ankare, ett roder och en propeller av prima kvalitet. Dessutom har skeppets ritning försvunnit.

Nu måste du hjälpa Mumin att samla ihop delarna. Tillsammans beger ni er ut till olika platser i Mumindalen. Du stöter på olika personer som behöver hjälp med diverse saker. Hemulens fröpåsar har blåst bort och dessutom måste hans frimärken sorteras. På ett annat ställe ska du klicka på djuret vars läte du nyss hörde. På detta sätt går du runt och hjälper till genom att spela olika minispel. Lyckas du blir du belönad, kanske med ett roder. Följ sedan med Mumin och lös mysteriet med de hemska vrålen.

Spelet har tre svårighetsgrader – lätt (4-5 år), mellan (6-7 år) och svår (8-9 år). De allra yngsta barnen bör ha en vuxen med under spelets gång.

Mumin och de mystiska vrålen är ett mysigt och trevligt spel i klar Mumin-anda. Bakgrundsbilderna känns igen direkt och musiken är stämningsfull. Spelet rekommenderas varmt!

Det Bra

  • Mumin
  • Passar alla mellan 4 och 9 år tack vare åldersanpassade svårighetsgrader
  • Härliga bilder
  • Spelet räcker länge

Det Dåliga

  • ?????
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi