My Little Pony Activity Centre

Av i i Recensioner, 2 Mer

My Little Pony Activity Centre

Nu kan alla barn trycka sina egna tröjor, grattiskort och namnetiketter. Allt med motiv från My Little Pony-världen.

Danska Game Factory har gett ut en lång rad barnspel. Ett av dom är detta aktivitetscenter med små gulliga ponnyhästar. Med programmet får barnen en liten tryckeristudio där de kan skapa bland annat scheman, kuverttryck, fotoramar och T-shirtstryck.

Om barnen inte gillar My Little Pony så går det att använda vilka bilder som helst från datorn, men som ni säkert vet kan det vara krångligt att hitta på en hårddisk. Därför behöver förmodligen barnen hjälp med att hämta andra bilder än My Little Pony.

När du skapar någonting med My Little Pony Activity Centre kan du välja att utgå från en blank sida, eller använda någon av programmets över 100 guider. Att rama in ett foto går till exempel mycket snabbare om du utgår från någon av programmets tio ramguider.

Väl inne i programmet möts du av det motiv du valt (från guiden alltså). Bilden består sedan av olika komponenter, eller objekt – text, former, samt bilder. De olika delarna kan flyttas runt på skärmen var för sig. Bland de sex formerna finns bland annat linje, stjärna och ellips.

Det går att ändra ett antal olika egenskaper hos varje objekt. Exempelvis kan man runda av hörnen på rektanglarna, ange position för objektet och välja färg. För texten kan du ändra, förutom själva texten, bland annat typsnitt (font), justering och teckenstorlek.

Att komma åt själva egenskapsfönstret är onödigt krångligt med tanke på att programmet riktar sig till barn. Man ska högerklicka på texten (eller något annat objekt) och välja properties i menyn. När egenskapsfönstret väl öppnats är det rörigt vid en första anblick så jag rekommenderar verkligen föräldrar till små eller datorovana barn att hjälpa till.

Med i förpackningen finns även några specialark för skrivaren, vilket är jättekul. Det finns bland annat etiketter, gratulationskort och T-shirtstryck. Alla är från Avery och om man vill använda specialpapper av annat fabrikat kan det bli problem. Detta då det enbart finns fasta inställningar för några av Averys papper. Återigen, så är det inte självklart hur man gör, utan här behöver barnet verkligen hjälp.

Sammanfattningsvis tycker jag att My Little Pony Activity Centre är ett kul program där barnen kan göra många olika och roliga trycksaker. Programmet är emellertid tidvis dåligt anpassat till barn, vilket gör att barnen behöver hjälp av en vuxen. Programmet har inte översatts till svenska.

Det Bra

  • Många guider.
  • My Little Pony är onekligen jätterara.
  • Vissa delar av programmet är lätta att använda…

Det Dåliga

  • … medan andra är tillkrånglade.
  • Engelska.
  • Till stor del bunden till Averys papper.
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi