Need For Speed: Most Wanted 5-1-0

Av i i Recensioner, 2 Mer

Need For Speed: Most Wanted 5-1-0

Så var det åter dags att ge sig ut på gatorna och skrämma skiten ur medtrafikanterna. Hänger du med ut och bränner gummi?

Jag börjar med omslaget. På framsidan hittar jag en svensk flagga. Wow, är spelet översatt? Nej, givetvis inte. Det är bara manualen som är på vårt modersmål. Själva spelet är, precis som vanligt, på engelska. Jag tycker att det är lite falsk marknadsföring att sätta dit en svensk flagga utan förklaring på framsidan. Man ska inte behöva vända på asken för att förstå att spelet i själva verket är på engelska.

Need For Speed: Most Wanted handlar om het gaturacing. Du är en nykomling som vill ta dig upp genom listan över de bästa förarna. Denna lista kallas Black list. På den finns 15 personer. Du ska alltså slå dig in på listan och avancera uppåt.

Allt handlar om respekt. Ju mer respekterad du är desto högre upp kommer du på den svarta listan. Respekt får du genom att utmana och besegra andra förare i gaturacing. Nu är det inte enbart segrar som ger respekt utan även hur du kört. Om du lyckas skaka av dig snuten så ger det också respekt.

Snutarna är stundtals riktigt aggressiva. De gör allt för att preja dig av vägen, de lägger till och med ut spikmattor. Till en början möter du bara en polisbil, men jag kan lova dig att längre fram blir det betydligt hetare om öronen. Apropå hetta så blir du hetare och hetare under racet. Ju mer vårdslöst du kör, ju hetare blir du. Het innebär att du blir ett efterlängtat byte för polisen.

En användbar funktion när du hamnar i någon knipa, exempelvis med polisen, är Speedbreaker. Det innebär att tiden går markant saktare. Du kan då enklare styra undan för exempelvis vägspärrar av olika slag.

För min del blev de ettriga poliserna mer ett irritationsmoment än ren spelglädje. Jag vill i det här spelet gärna ha möjligheten att köra ett helt race utan att någon fjantig snut dyker upp och gör livet surt för mig. Varför kan man inte stänga av dom?

Om du enbart kör ren racing längs den utstakade banan är risken stor att du förlorar. Du måste helt enkelt leta reda på genvägar och använda lustgasen för temporära fartökningar. Genvägarna är även bra för att lura polisen och därmed få extra respektpoäng.

Omdöme: Need For Speed: Most Wanted 5-1-0 är ganska bra, men saknar det lilla extra. Jag får inte den riktigt oh-vad-kul-det-är-känslan när jag spelar. För min del är det i huvudsak snutarna jag hänger upp mig på. De är alldeles för ettriga och svåra att komma undan ifrån.

Det Bra

  • Körkänslan är ganska bra.
  • Snyggt.
  • Ganska omfattande.

Det Dåliga

  • Snutarna blir irriterande efter ett tag.
  • Tjatig musik, mestadels rap.
  • Inte lika roligt som förra spelet – Need for Speed: Underground Rivals.
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi