Need For Speed Underground: Rivals

Av i i Recensioner, 2 Mer

Need For Speed Underground: Rivals

Nya Need For Speed bjuder på fartfylld stadsracing i stil med det du sett i filmen The Fast and The Furious.

Du och tre till står på startlinjen på en gata lagd i mörker. Motorerna rusas, ettan läggs i. Starten går. Du spinner iväg på den mörka gatan. Du ligger sida vid sida med dina konkurrenter, men sneddar helt plötsligt genom en park. Nu är du i ledningen, men du tappar den i slutet av loppet. Du måste vinna och trycker därför på lustgasknappen. Bilen accelererar kraftigt och du besegrar närmaste motståndare med en hårsmån.

Motståndarna kör riktigt aggressivt varför loppen blir ganska jämna och spännande. Det krävs inget större misstag för att en ledning ska gå förlorad. Samtidigt går det ofta att köra ikapp motståndarna efter en krock. En bra funktion när man väl gjort ett misstag, men inte speciellt kul då detta gör det riktigt svårt att köra ifrån motståndarna även om man har betydligt bättre bil. Vidare är det viktigt att utnyttja de genvägar som finns. Lustgasen måste man använda ytterst sparsamt, och bara i rätt läge.

Att PSP är ett krutpaket i klass med PS2 bevisas av Need For Speed Underground: Rivals. Grafik, ljud, fartkänsla, allt påminner starkt om vad PS2 kan prestera. Bilarna är riktigt snygga och glänser i skenet från gatlyktorna och stadens alla neonskyltar. Fartkänslan är det heller inget fel på utan här går det verkligen undan.

Efterhand som du vinner olika lopp får du möjligheten att köpa snabbare och tuffare bilar. Dessutom finns en hel del förskönande såväl som prestandahöjande uppgraderingar.

Kontrollen är värd att nämnas. Du kan använda såväl styrkorset som den analoga spaken när du styr. Rimligtvis borde det vara en betydande skillnad mellan dessa båda sätt att styra på. Förvånansvärt är så inte fallet. Styrkorset fungerar nämligen ovanligt bra för att vara i racingspel. Samtidigt är jag inte helt tillfreds med styrspaken som inte känns helt tillförlitlig.

Omdöme: Need For Speed Underground: Rivals karakteriseras av körglädje och fartkänsla. Kampen är tuff och det är lätt att fastna med PSP tryggt vilande i händerna.

Det Bra

  • Körglädje.
  • Fartkänsla.
  • Ovanligt bra styrning med styrkorset.

Det Dåliga

  • Styrningen kunde dock ha varit bättre då styrningen med den analoga spaken inte är perfekt.
  • Multiplayermöjligheterna kunde ha varit bättre.
  • Det är svårt att köra ifrån motståndarna även om man har en bättre bil.
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi